Meillä oli tuossa vähän aika sitten koulussa ruokana porkkanalettuja ja sain sitten sellaisen päähänpiston, että haluan kokeilla tehdä niitä itse. Joten tänään vuorossa olisi porkkanalettuja ja niiden kanssa lohkoperunoita.
PORKKANAOHUKAISET
VALMISTUSAINEET:
4 dl maitoa
noin 2 dl jauhoja
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus muskottia
ripaus valkopippuria
2 rkl öljyä
3-5 dl hienoksi raastettu porkkanaa
VALMISTUSOHJE:
- Vatkaa ensin puolet maidosta ja jauhot kulhossa.
- Lisää vatkaten munat, loppu maito, mausteet, öljy ja porkkanaraaste.
- Anna taikinan turvota hetken.
- Ruskista ohukaispannulla hieman rasvaa tai öljyä ensimmäistä paistoerää varten.
- Paista ohukaiset kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Annoksesta tulee 30-40 kappaletta.
Nämä oli erittäin hyviä suosittelen!
LOHKOPERUNAT
VALMISTUSAINEET:
8-10 perunaa
4 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl mustapippuria
(muita mausteita oman maun mukaan)
VALMISTUSOHJE:
- Pese ja kuori perunat. Halkaise perunat pituussuunnassa.
- Lohko puolikkaat vielä kahteen tai kolmeen pitkulaiseen osaan.
- Mittaa kulhoon öljy ja mausteet. Kierittele perunat masuteseoksessa.
- Laita perunat pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 30-40 minuuttia.
Nämäkin maistuivat todella hyviltä!
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!
Näyttää tosi herkulliselta:) Pitää kokeilla tehdä joskus.
VastaaPoista