torstai 11. toukokuuta 2017

Appelsiinilotta

Heippa!

Koska tämän viikon sunnuntaina on äitienpäivä, ajattelin tehdä jotain mistä oma äitini pitäisi erittäin paljon. Päädyin siis kokeilemaan appelsiinilottaa. Kokeilin ensimmäsitä kertaa liivatetta ja olen erittäin ylpeä itsestäni, koska se onnistui täydellisesti.




APPELSIINILOTTA


VALMISTUSAINEET:

1 dl   kermaa

1 prk (250g)   maitorahkaa

1 dl   sokeria

appelsiinin paloja

2 appelsiinia

2 tl liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä



VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  •  Sekoita kerman joukkoon maitorahka, sokeri ja appelsiini palaset. (voit leikata appelsiinin palaset ylijääneistä applesiineista.)
  • Valmista liivate jauheesta tai lehdistä.
  • Liivatelehdet: Laita isoon astiaan runsaasti kylmää vettä ja laita liivatteet yksitellen veteen. Kuumenna pieni nestetilkka (½dl) kiehuvaksi. Lisää liivatteet kiehuvan kuumaan nesteeseen, mutta älä enää keitä nestettä, kun liivatteet ovat sulaneet. Sekoittele liivateseosta lusikalla. Kus seos on jäähtynyt hieman lisää se rahkakerma seokseen.
  • Liivatejauhe: Liivatejauhe turvotetaan ensin kylmään veteen (1 rkl vettä/1 tl liivatejauhetta). Kuumenna seosta hieman suuremmassa nestemäärässä mikroaaltouunissa ja sitten lisää kuumennuksen jälkeen rahkakerma seokseen.
  • Kuori ja viipaloi appelsiinit. Asettele ne pyöreäpohjaisen kulhon reinoille ja pohjalle.

 
  • Kaada hyytelöseos kulhoon ja peitä kulho lautasella.
  • Pane kulho jääkaappiin hyytymään yön yli.
  • Kumoa valmis hyytelö tarjoiluvadille.




Tämä oli super raikas ja erittäin herkullinen! Suosittelen. :-)

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! Ja tottakai hyvää äitienpäivää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti