torstai 1. kesäkuuta 2017

Suklainen sydänkakku

Moikka!

Blogillani oli tuossa viime viikolla 1-vuotis syntymäpäivät 26.5. Sen kunniaksi ajattelin tehdä tuollaisen spesiaalin kakun. Tämä on myöskin viimeinen postaus ennen kesätaukoa, mutta siitä lisää lopussa.




SUKLAINEN SYDÄNKAKKU


VALMISTUSAINEET:


Punainen paistos:

3 ½ dl   jauhoja

2 tl   leivinjauhetta

230g   voita pehmeänä

2 ¾ dl   sokeria

4 isoa munaa

1 rkl   punaista elintarvikeväriä


Vaalea paistos:

6 dl   jauhoja

2 tl   leivinjauhetta

300g   voita pehmeänä

5 isoa munaa

5 rkl   maitoa


Koristeluun:

200g   suklaata

100g voita kuutioina

1 dl   kuohukermaa   


VALMISTUSOHJE:

  • Punainen paistos: Pane jauhot, leivinjauhe, voi, sokeri ja munat isoon kulhoon ja vatkaa ainekset sähkövatkaimella 1-2 minuutissa notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi.
  • Vatkaa sekaan punainen elintarvikeväri.
  • Voitele ja korppujauhota pyöreä vuoka.
  • Lusikoi vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista vuokaa 180 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
  • Anna paistoksen jäähtyä noin 10 minuuttia jonka jälkeen leikkaa piparimuotilla sydämen muotoisia paloja.
  • Nosta sydämet vähäksi aikaa pakastimeen.
  • Vaalea paistos: Pane kaikki ainekset isoon kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimella 1-2 minuutissa notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi.
  • Voitele ja korppujauhota 2 litran kokoinen suorakulmion muotoinen vuoka.
  • Lusikoi puolet taikinasta vuoan pohjalle.
  • Paina pakastimessa olleet sydämet syvälle vuoan pohjalle mahdollisimman lähelle toisiaan.
 
 
  • Lusikoi loput taikinasta sydämien päälle ja tasoita pinta.
  • Paista kakkua 175 asteessa uuni keskitasolla 1 tunti ja 20 minuuttia tai kunnes se on kohonnut, saanut kullanruskean värin eikä keskelle työnnettyyn tikkuun tartu taikinaa. 
  • Jäähdytä.
  • Valmista suklaakuorrute: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
  • Ota astia vesihauteesta ja sekoita tasaiseksi. Anna sen jäähtyä 2-3 minuutta ja hämmennä joukkoon kerma.
  • Anna seoksen seistä huoneenlämmössä 20-30 minuuttia ja jäähdytä sitä sitten jääkaapissa 40-50 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes se on riittävän sakeaa levitettäväksi.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.




Tämä kakku oli todella hyvän makuinen, mutta erittäin suuritöinen. Jos haluat siis kokeilla tätä, kannattaa varata tarpeeksi aikaa, itselläni valmistamiseen meni jotain 4 tuntia.

Nyt siis hieman kesätauostani! Tämä postaushan on sitten viimeinen ennen sitä. 
Lähden kesäksi vaihtoon Saksaan ja en siellä kerkeisi näitä ruokapostauksia tehdä, joten ajattelin kesän ajan pitää Neilikka Neidistä hieman tauokoa. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa kuulumiseni Saksasta tai haluat tietää lisää vaihdostani, voit mennä lukemaan niitä toisesta blogistani 
(Lucky Luggage Lady) << Pääset siihen tuosta.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! Ja tottakai HYVÄÄ KESÄÄ!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti