torstai 8. joulukuuta 2016

Perinteiset piparit

Moikka!

Tänään olisi toisen joulupostauksen vuoro. Elikkäs vuorossa olisivat siis perinteiset piparkakut. 🎄
Joulupiparit kuuluvat joulun ehdottomiin herkkuihin. Parhaimmat joulupiparit syntyvät itse tehdystä piparkakkutaikinasta.


JOULUPIPARIT
VALMISTUSAINEET:                     🎅

250g  margariinia

1 ½dl  siirappia                                    

2dl  sokeria

2tl  kanelia

2tl  inkivääriä

2tl  neilikkaa

2tl  pomeranssinkuorta

2  kananmunaa

2tl  ruokasoodaa

8dl  vehnäjauhoja


VALMISTUSOHJE:            

  • Kiehauta kattilassa margariini, siirappi, sokeri ja mausteet (HUOM! Sooda ei ole mauste)
  • Lisää kiehautettuun mausteseokseen kananmuna ja vatkaa voimakkaasti puuharukalla tai kierrevatkaimella.
  • Sekoita vehnäjauhot ja sooda.
  • Lisää vehnäjauho-soodaseos siivilän läpi mausteseokseen ja sekoita puuhaarukalla.
  • Säilytä taikina jääkaapissa yön yli tai paketoi se kelmuun ja sälytä pakastimessa.
  • Ota haluamallasi muotilla taikinasta piparkakkuja jauhotetulla pöydällä ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min.
  • Halutessasi voit koristella.



Perinteiset joulupiparit ovat aina hyviä ja niitä on kiva koristella.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!

HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA! 🎄🎅

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti