perjantai 3. kesäkuuta 2016

Täytekakku

Moikka!

Päätin tässä kesäloman kunniaksi leipoa täytekakun. 


 TÄYTEKAKKU


 Pohja
 
 VALMISTUSAINEET:


3                 kananmuna 

 yhtä  paljon sokeria kuin kananmunia 

 yhtä paljon vehnäjauhoja kuin kananmunia on lasissa

1 tl          leivinjauhetta



 VALMISTUSOHJE:


  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
  • Ota kolme samanlaista juomalasia. Riko ensimmäiseen lasiin kananmunat
  • Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa
  • Mittaa kolmanteen lasiin yhtä paljon vehnäjauhoja kuin sokeria on lasissa
  • Mittaa leivinjauhe jauhojen joukkoon ja sekoita ne keskenään
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. (Vaahto on valmista, kun pinnalle tehty kuvio pysyy siinä hetken)
  • Lisää jauhot siivilän läpi kahdessa erässä ja sekoita välillä varovasti puuhaarukalla
  • Kaada valmis taikina kakkuvuokaan
  • Paista 175 asteessa uunin alatasossa 20-30 min
  • Jäähdytä kakkupohjaa hetki, ennen kuin kumoat sen
  • Kumouksen jälkeen leikkaa pohja niin moneen kerrokseen kuin itse haluat
  • Kostuta kerrokset. (laimennettua mehua, tuoremehua tai säilykehedelmien lientä)

  • Täytä haluamillasi täytteillä. (hilloa, hedelmiä tai marjoja)

  • Kuorruta



KERMAKUORRUTUS 

 VALMISTUSAINEET:


2 dl               kuohukermaa

1 tl                vaniliini- tai vaniljasokeria



 VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa kerma vaahdoksi
  • Mausta se vaniljasokerilla 





Voit koristella kakkusi ihan millä tahansa tavalla. 

Itse leikkasin kakun kahteen osaan ja väliin laitoin vadelmahilloa ja soseutettua banaania.
Koristeluksi laitoin banaanin paloja, joista oli leikattu pienet 'kolmiot'. Katsokaa kuvasta.
Kukkien varsiksi ja keskustaksi värjäsin kermavaahtoa vihreäksi elintarvikevärillä.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti