torstai 1. syyskuuta 2016

Syksyn satoa

Heippa!

Elokuu on nyt ohi ja vuorossa olisi taas uuden kysymyksen aika!
Elokuun kysymys: Kesän makein maku oli...?
Tulokset: Mansikat 60%
                Jäätelö 40%

Minunkin mielestä kesän makein maku oli mansikat! Muistakaa käydä vastaamassa syyskuun kysymykseen!



Tänään vuorossa olisi syksyn satoa. Elikkäs tästä postauksesta löydät reseptit erittäin suosittuihin lehtikaalisipseihin sekä kesäkurpitsa-fetavuokaan.


KESÄKURPITSA-FETAVUOKA

VALMISTUSAINEET:

2                   kesäkurpitsaa

7-8                tomaattia

3                   valkosipulinkynttä

250 g            fetajuustoa

1/2 dl            öljyä

2 tl                basilikaa

1 tl                mustapippuria

1 tl                suolaa


VALMISTUTOHJE: 
  • Voitele uunivuoka.
  • Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
  • Asettele ne lomittain uunivuokaan.
  • Hienonna valkosipuli ja fetajuusto.
  • Lisää ne vuokaan kasvisten päälle.
  • Sekoita öljy ja mausteet keskenään.
  • Lisää öljy-mausteseos vuokaan. 
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin tunti. 








LEHTIKAALISIPSIT 

VALMISTUSAINEET:

100-200 g                lehtikaalin lehtiä

2-3 rkl                          oliiviöljyä

1/2-1 tl                          suolaa


VALMISTUSOHJE: 


  • Pese lehtikaalin lehdet.
  • Leikka niistä paksu keskiruoti pois.
  • Leikkaa lehdet reiluiksi suupaloiksi.
  • Pyörittele lehdet oliiviöjljyssä.
  • Mausta suolalla.
  • Levitä kaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Paahda 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. (Kääntele lehtiä kerran pari kypsennyksen aikana.)
  





Suosittelen molempia erittäin paljon. Molemmat olivat todella nopeita ja yksinkertaisia tehdä! Suosittelen todella paljon. :) 


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti