Päätin tässä kesäloman kunniaksi leipoa täytekakun.
TÄYTEKAKKU
Pohja
VALMISTUSAINEET:
3 kananmuna
yhtä paljon sokeria kuin kananmunia
yhtä paljon vehnäjauhoja kuin kananmunia on lasissa
1 tl leivinjauhetta
VALMISTUSOHJE:
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
- Ota kolme samanlaista juomalasia. Riko ensimmäiseen lasiin kananmunat
- Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa
- Mittaa kolmanteen lasiin yhtä paljon vehnäjauhoja kuin sokeria on lasissa
- Mittaa leivinjauhe jauhojen joukkoon ja sekoita ne keskenään
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. (Vaahto on valmista, kun pinnalle tehty kuvio pysyy siinä hetken)
- Lisää jauhot siivilän läpi kahdessa erässä ja sekoita välillä varovasti puuhaarukalla
- Kaada valmis taikina kakkuvuokaan
- Paista 175 asteessa uunin alatasossa 20-30 min
- Jäähdytä kakkupohjaa hetki, ennen kuin kumoat sen
- Kumouksen jälkeen leikkaa pohja niin moneen kerrokseen kuin itse haluat
- Kostuta kerrokset. (laimennettua mehua, tuoremehua tai säilykehedelmien lientä)
- Täytä haluamillasi täytteillä. (hilloa, hedelmiä tai marjoja)
- Kuorruta
KERMAKUORRUTUS
VALMISTUSAINEET:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniliini- tai vaniljasokeria
VALMISTUSOHJE:
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Mausta se vaniljasokerilla
Voit koristella kakkusi ihan millä tahansa tavalla.
Itse leikkasin kakun kahteen osaan ja väliin laitoin vadelmahilloa ja soseutettua banaania.
Koristeluksi laitoin banaanin paloja, joista oli leikattu pienet 'kolmiot'. Katsokaa kuvasta.
Kukkien varsiksi ja keskustaksi värjäsin kermavaahtoa vihreäksi elintarvikevärillä.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti