torstai 27. lokakuuta 2016

Tiikerikakku

Heippa!

Tänään ajattelin leipoa normaalin kahvikakun, mutta teinkin pienen twistin ja leivoin tiikerikakun. ;)


TIIKERIKAKKU

VALMISTUSAINEET:

200 g                     margariinia tai voita

2 dl                        sokeria
 
3                             kananmunaa

3 dl                        vehnäjauhoja

2 tl                         vaniliinisokeria

2 tl                         leivinjauhetta

2-3 rkl                   kaakaojauhetta

3 rkl                      maitoa tai kermaa



VALMISTUSOHJE:
  •  Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se.

  • Sekoita vehnäjahuot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.

  • Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa välillä voimakkaasti sähkövatkaimella.

  • Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.

  • Ota valmiista taikinasta yksi kolmasosa toiseen kulhoon.

  • Lisää siihen maito tai kerma sekä kaakaojauhe siivilän läpi.

  • Sekoita puuhaarukalla.

  • Nosta kahdella lusikalla kakkuvuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sitten tummaa taikinaa ja viimeiseksi kerros vaaleaa taikinaa.

  • Kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.

  • Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen aikana leivinpaperilla.

  • Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa ja kakku irtoaa vuoan reunoista.

  • Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.



Minun kakkuvuokaani tämä ohje oli liian pieni. Suosittelen tämän ohjeen tekemista kaksinkertaisena jos haluat ´normaalikokoisen´ kakun. Muussa tapaksessa suosittelen pientä kakkuvuokaa.

Tämä kakku oli silti hyvää. Suosittelen.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti