Tänään ajattelin leipoa normaalin kahvikakun, mutta teinkin pienen twistin ja leivoin tiikerikakun. ;)
TIIKERIKAKKU
VALMISTUSAINEET:
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa tai kermaa
VALMISTUSOHJE:
- Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se.
- Sekoita vehnäjahuot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.
- Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa välillä voimakkaasti sähkövatkaimella.
- Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
- Ota valmiista taikinasta yksi kolmasosa toiseen kulhoon.
- Lisää siihen maito tai kerma sekä kaakaojauhe siivilän läpi.
- Sekoita puuhaarukalla.
- Nosta kahdella lusikalla kakkuvuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sitten tummaa taikinaa ja viimeiseksi kerros vaaleaa taikinaa.
- Kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.
- Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen aikana leivinpaperilla.
- Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa ja kakku irtoaa vuoan reunoista.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Minun kakkuvuokaani tämä ohje oli liian pieni. Suosittelen tämän ohjeen tekemista kaksinkertaisena jos haluat ´normaalikokoisen´ kakun. Muussa tapaksessa suosittelen pientä kakkuvuokaa.
Tämä kakku oli silti hyvää. Suosittelen.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti