Olen jo pitkään halunut kokeilla näitä ja vihdoin odotus palkittiin.
Ensin teemme rahkavoitaikinan jota voi käyttää muihinkin pasteijoihin sekä myös joulutorttuihin.
JAUHELIHA-RIISIPASTEIJAT
Rahkavoitaikina
VALMISTUSAINEET:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjahetta
125 g margariinia tai voita
1 dl (125 g) maitorahkaa
VALMISTUSOHJE:
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjahe keskenään kulhossa.
- Nypi pehmeä rasva sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi.
- Lisää maitorahka ja sekoita tasiseksi. (Jos taikina ei muutu tasaiseksi, sekoita taikinaa käsin silloin sen pitäisi muuttua oikeaksi.)
- Anna kovettua kylmässä.
Jauheliha-riisipasteijat
VALMISTUSAINEET:
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/4 dl riisiä
1/4 sipulia
1/2 rkl öljyä
100 g jahelihaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1 kananmuna
VALMISTUSOHJE:
- Kiehauta vesi, lisää suola ja riisi.
- Keitä kunnes riisit ovat kypsiä (n. 20 min.)
- Valuta riisit siivilän läpi ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pastinpannussa ja ruskista sipuli.
- Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta.
- Sekoita kypsät riisit ja jauhelihaseos. Tarkista maku.
- Lisää joukkoon kananmuna.
- Kauli rahkavoitaikinasta ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla pohjia. (halkaisija n. 10cm)
- Jaa täyte pohjien toiselle puolelle ja käännä taikina täytteen yli.
- Painele reunat haarukalla ja pistele pasteijat myös haarukalla.
- Voitele pasteijat kananmunalla.
- Kypsennä pasteijat 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 min.
Siis täytty sanoa että en ole ikinä ennen syönyt mitään näin hyvää. Rakastuin heti näihin. Haluaisin syödä koko loppu elämäni näitä. En siis vain yksin kestaisesti tiedä mitään näin hyvää. Suosittelen!
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Nämä olivat NIIN hyviä :-)
VastaaPoista