torstai 9. helmikuuta 2017

Suklaakeksikuppikakut

Moikka!

Tänään vuorossa olisi suklaakeksikuppikakkuja. Näihin muffineihin tulee himo! Sisällä murskattuja suklaakerroskeksejä ja pohjanakin on rapea keksi. Itse käytin kekseinä Oreoita, mutta voit toki käyttää muitakin keksejä esim. Doiminoita.




SUKLAAKEKSIKUPPIKAKUT


VALMISTUSAINEET:

Taikina:

20 pyöreää suklaakerroskeksiä

115 g   sulaa voita tai margariinia

1 ½ dl   sokeria

2 isoa kananmunaa

2 dl   jauhoja

1 tl   leivinjauhetta

1 tl   vaniliinisokeria

1 rkl   maitoa


Kuorrute:

115 g   maustamatonta tuorejuustoa

55 g   pehmeää voita tai margariinia

1 tl   vaniliinisokeria

2 dl   tomusokeria



VALMISTUSOHJE:


  • Pane 12 paperivuokaa muffinipeltiin ja vuokien pohjalle keksi.
  • Murskaa loput keksit karkeasti ja pane sivuun.
  • Vaahdota voi ja sokeri kulossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa vähitellen sekaan munat ja lisää lusikallinen jauhoja, jos seos alkaa juoksettua.
  • Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja käänetle taikinaa varovasti metallilusikalla.
  • Kääntele sekaan vaniliinisokeri, maito ja keksi murska.
  • Jaa taikina tasan paperivuokiin.
  • Paista muffineja 180 asteessa uunin keskitasossa 20-25 min. tai kunnes taikina on kohonnut, saanut kullanruskean värin ja tuntuu kiinteältä.
  • Kuorrute: Sekoita juusto ja voi kulhossa puulastalla tasaiseksi.
  • Vatkaa sekaan vaniliinisokeri, siivilöi päälle tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kuunnes kuorute on tasaista ja notkeaa.
  • Säilytä käyttöhetkeen saakka jääkaapissa.
  • Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.


HUOM! Ensi viikon postaus tulee jo tiistaina 14.2. koska silloin tulee jotain ystävänpäivään liittyvää. ;)


Kertokaa ihmeesä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti