Tänään vuorossa olisi suklaakeksikuppikakkuja. Näihin muffineihin tulee himo! Sisällä murskattuja suklaakerroskeksejä ja pohjanakin on rapea keksi. Itse käytin kekseinä Oreoita, mutta voit toki käyttää muitakin keksejä esim. Doiminoita.
SUKLAAKEKSIKUPPIKAKUT
VALMISTUSAINEET:
Taikina:
20 pyöreää suklaakerroskeksiä
115 g sulaa voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 isoa kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl maitoa
Kuorrute:
115 g maustamatonta tuorejuustoa
55 g pehmeää voita tai margariinia
1 tl vaniliinisokeria
2 dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE:
- Pane 12 paperivuokaa muffinipeltiin ja vuokien pohjalle keksi.
- Murskaa loput keksit karkeasti ja pane sivuun.
- Vaahdota voi ja sokeri kulossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vatkaa vähitellen sekaan munat ja lisää lusikallinen jauhoja, jos seos alkaa juoksettua.
- Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja käänetle taikinaa varovasti metallilusikalla.
- Kääntele sekaan vaniliinisokeri, maito ja keksi murska.
- Jaa taikina tasan paperivuokiin.
- Paista muffineja 180 asteessa uunin keskitasossa 20-25 min. tai kunnes taikina on kohonnut, saanut kullanruskean värin ja tuntuu kiinteältä.
- Kuorrute: Sekoita juusto ja voi kulhossa puulastalla tasaiseksi.
- Vatkaa sekaan vaniliinisokeri, siivilöi päälle tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kuunnes kuorute on tasaista ja notkeaa.
- Säilytä käyttöhetkeen saakka jääkaapissa.
- Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.
HUOM! Ensi viikon postaus tulee jo tiistaina 14.2. koska silloin tulee jotain ystävänpäivään liittyvää. ;)
Kertokaa ihmeesä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti