Tänään kokeilin tällaisia cappuccinoneliöitä. Vaikka en ole mikään hirveä kahvin ystävä, nämä olivat silti erittäin hyviä.
CAPPUCCINONELIÖT
VALMISTUSAINEET:
Taikina:
225 g sulaa voita tai margariinia
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
3 ¼ dl ruskeaa sokeria
4 kananmunaa
3 rkl pikakahvijauhetta, joka on liuennut 2 rkl:een kuumaa vettä
Valkosuklaakuorrute:
150 g valkosuklaata paloiteltuna
55g sulaa voita tai margariinia
3 rkl maitoa
3 dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE:
- Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon.
- Lisää voi tai margariini, sokeri, munat ja kahvi.
- Sekoita hyvin käsin tai sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista.
- Laita leivinpaperi (n. 28x18 cm) vuoan pohjalle.
- Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista vuokaa 180 asteessa uuninkeskitasossa 35-40 min. tai kunnes paistos on kohonnut ja kiinteä.
- Anna paistoksen jäähtyä täysin.
- Kuorrute: Pane suklaa, voi ja maito kulhoon poreilevan vesikattilan ylle.
- Hämmennä kunnes suklaa on sulanut.
- Nosta kulho vesihauteesta ja siivilöi tomusokeri sekaan.
- Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja levitä paistoksen päälle.
- Hunnuta siivilöidyllä kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti