torstai 2. helmikuuta 2017

Cappuccinoneliöt

Heippa!

Tänään kokeilin tällaisia cappuccinoneliöitä. Vaikka en ole mikään hirveä kahvin ystävä, nämä olivat silti erittäin hyviä. 




CAPPUCCINONELIÖT


VALMISTUSAINEET:

Taikina:

225 g   sulaa voita tai margariinia

3 ½ dl   vehnäjauhoja

1 tl   leivinjauhetta

1 rkl   kaakaojauhetta

3 ¼ dl   ruskeaa sokeria

4 kananmunaa

3 rkl pikakahvijauhetta, joka on liuennut 2 rkl:een kuumaa vettä


Valkosuklaakuorrute:

150 g   valkosuklaata paloiteltuna

55g   sulaa voita tai margariinia

3 rkl   maitoa

3 dl   tomusokeria



VALMISTUSOHJE:

  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon.
  • Lisää voi tai margariini, sokeri, munat ja kahvi.
  • Sekoita hyvin käsin tai sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista.
  • Laita leivinpaperi (n. 28x18 cm) vuoan pohjalle.
  • Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista vuokaa 180 asteessa uuninkeskitasossa 35-40 min. tai kunnes paistos on kohonnut ja kiinteä.
  • Anna paistoksen jäähtyä täysin.
  • Kuorrute: Pane suklaa, voi ja maito kulhoon poreilevan vesikattilan ylle.
  • Hämmennä kunnes suklaa on sulanut.
  • Nosta kulho vesihauteesta ja siivilöi tomusokeri sekaan.
  • Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja levitä paistoksen päälle. 
  • Hunnuta siivilöidyllä kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.




Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti