torstai 13. huhtikuuta 2017

Sitruunapiirakka


Heippa!

Tänään vuorossa olisi nopea sitruunatorttu. Sitruunatortun täyte on raikkaan kirpeä, joten tarjoilusuosituksena on makea kermavaahto tai vaahtoutuva vaniljakastike.
Sitruunatorttu on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Suosittelen siis pastamaan tortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä.



SITRUUNATORTTU


VALMISTUSAINEET:

Murotaikinapohja:

125g   voita tai margariinia

1 dl   sokeria

1 muna

2 ½ dl   vehnäjauhoja

1 tl   leivinjauhetta

2 tl   vaniljasokeria


Täyte:

2 dl   sitruunamehua (2-3 sitruunaa)

2 ¾ dl   sokeria

1 dl   vehnäjauhoja

2 dl   kuohukermaa

3 munaa



VALMISTUSOHJE:


  • Vaahdota voi ja sokeri.
  • Vatkaa joukkoon muna.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.
  • Voitele piirakkavuoka.
  •  Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  •  Purista sitruunamehu.
  • Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin jauhot ei
    vät jää paakuiksi täytteeseen).
  • Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma.
  •  Lisää munat sähkövatkaimella sekoittaen.
  •  Kaada täyte vuokaan.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.





Tämä sitruunapiiras oli raikkaan keväinen ja sitruunaisen pirteä. Tämä piirakka oli kyllä enemmän aikuiseen makuun.



Kertokaa kuitenkin ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti