Heippa!
Tänään vuorossa olisi nopea sitruunatorttu. Sitruunatortun
täyte on raikkaan kirpeä, joten tarjoilusuosituksena on makea kermavaahto tai
vaahtoutuva vaniljakastike.
Sitruunatorttu on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.
Suosittelen siis pastamaan tortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
SITRUUNATORTTU
VALMISTUSAINEET:
Murotaikinapohja:
125g voita tai
margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl sitruunamehua
(2-3 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa
VALMISTUSOHJE:
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.
- Voitele piirakkavuoka.
- Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Purista sitruunamehu.
- Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin
jauhot ei
vät jää paakuiksi täytteeseen).
- Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma.
- Lisää munat sähkövatkaimella sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Tämä sitruunapiiras oli raikkaan keväinen ja sitruunaisen
pirteä. Tämä piirakka oli kyllä enemmän aikuiseen makuun.
Kertokaa kuitenkin ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti