torstai 19. tammikuuta 2017

Kasvispiirakka

Heips!

Tänään vuorossa olisi kasvispiirakkaa. Kun tuossa pari postausta taaksepäin leivoin kinkkupiirakkaa, niin siitä innostuneena päätin leipoa myös kasvispiirakan.



KASVISPIIRAKKA

VALMISTUSAINEET:

3dl   vehnäjauhoja

1dl   kaurahiutaleita tai-leseitä

2tl   leivinjauhetta

200g   margariinia tai voita

1dl   kylmää vettä

10 cm   purjoa

1   paprika 

1 porkkana

1 rkl   öljyä

½ prk   raejuustoa

2 dl   maitoa

2   kananmunaa

¾ tl   yrttisuolaa tai suolaa


1 tl   yrttejä esim. persiljaa, basilikaa, oreganoa


VALMISTUSOHJE:


  • Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28cm).

  • Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

  • Nypi pehmeä margariini sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi.

  • Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. (Lisää vähän enemmän vettä, jos näyttää että taikina on aivan kuivaa.)

  • Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  • Halkaise, pese ja leikkaa purjo puolirenkaiksi.

  • Halkaise paprika ja poista siemenet. Pese ja paloittele se.

  • Pese, kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

  • Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasviksia 5 min. Jäähdytä hieman.

  • Levitä kasvisseos piirakkapohjan päälle.

  • Sekoita keskenään raejuusto, maito, kananmunat ja mausteet.

  • Levitä täyte vuokaan kasvisten päälle.

  • Paista piirakkaa uunin keskitasossa 30-40 min.




Tämäkin piirakka oli todella hyvää! Suosittelen. Oli  myos helppo ja kiva tehdä. :)

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti