torstai 5. tammikuuta 2017

Napolinkakku

Heippa!

Leivoin tuossa uudenvuoden aattona tuollaisen Napolinkakun. Kakku oli erittäin hyvää!
Tein erivärisillä kuorrutteilla kakun päälle raketin tuodakseni enemmän uudenvuoden meininkiä kakkuun. ;D




NAPOLINKAKKU


VALMISTUSAINEET:

1 ½ rkl   kaakaojauhetta siivilöitynä

1 ½ rkl   kuumaa vettä

3 ½ dl   vehnäjauhoja

2 ½ tl   leivinjauhetta

225 g   voita pehmeänä

2 ½ dl   sokeria

4   munaa

2 rkl   maitoa

½ tl   vaniljauutetta

pinkkiä elintarvikeväriä


VALMISTUSOHJE:

  • Voitele kaksi samankokoista kakkuvuokaa.
  • Sekoita kaakaojauhe ja vesi pienessä kulhossa tasaiseksi tahnaksi ja pane sivuun.
  • Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon ja lisää voi, sokeri, munat ja maito.
  • Vatkaa ainekset sähkövatkaimella 1-2 minuutissa notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina tasaisesti kahteen kulhoon.
  • Vatkaa suklaatahna yhteen taikinakulhoon.
  • Vatkaa toiseen kulhoon vaniljauute ja niin paljon pinkkiä elintarvikeväriä, että taikina on pirteän vaalean punaista.
  • Lusikoi taikinat vuoideltuihin vuokiin ja tasoita pinnat varovasti.
  • Paista vuokia 180 asteessa uunin keskitasolla 25 min. tai kunnes paistokset ovat kohonneet ja tuntuvat kiinteiltä. (Suklaa paistosta voi joutua paistamaan 4-5 minuuttia pidempään.)
  • Anna paistosten jäähtyä täysin.



KUORRUTUS JA KAKUN KOKOAMINEN


VALMISTUSAINEET:

175 g   pehmeää suolatonta voita

n.5 dl   tomusokeria

1 tl   vaniljauutetta

1 rkl   vettä kuumana



VALMISTUSOHJE:

  • Tee kuorrutus.
  • Vaahdota voi kulhossa sähkövatkaimella 2-3 min, kunnes se on hyvin pehmeää ja vaaleaa.
  • Siivilöi sekaan puolet tomusokerista ja sekoita puulastalla voivaahtoon.
  • Siivilöi kulhoon loppu tomusokeri ja sekoita uudestaan.
  • Lisää vaniljauute ja vatkaa 2-3 min. tai kunnes seos on hyvin tasaista, kermaista ja vaaleaa.
  • Lisää kuuma vesi ja vatkaa vielä 30 sekunttia, jotta voikreemistä tulee silkkisen notkeaa.
  • Kokoa kakku.
  • Levitä pinkin paistoksen päälle kuorrutetta ja aseta sen päälle suklaapaistos.
  • Levitä ohut kuorrutekerros kakun sivuille ja päälle.
  • Nosta kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  • Jaa loppu kuorrute kulhoihin haluamasi värien mukaan. (Itselläni oli viisi kulhoa. Pinkki, vaaleanpunainen, vihreä, harmaa ja valkoinen.)
  • Koristele haluamasi tavalla. (Itse levitin toisen kerroksen valkoista sivuille, harmaan kakun päälle ja värikkäillä tein hammastikkuja käyttäen raketin kakun päälle.)




Tämä kakku maistui todella hyvälle! Suosittelen!

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)

ERITTÄIN HYVÄÄ UUTTAVUOTTA 2017! 🎆🎆 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti