torstai 26. tammikuuta 2017

Kanelikuorrutetut banaanimuffinit

Moips!

Tänään tehdään kanelikuorrutettuja banaanimuffineita. Nämä olivat suussasulavia ja erittäin herkullisia.




KANELIKUORRUTETU BANAANIMUFFINIT


VALMISTUSAINEET:

Taikina:

2 ½ dl   vehnäjauhoja

1 tl   leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 ¾ dl   sokeria

6 rkl   maitoa

2   kananmunaa

150g   sulatettua margariinia tai voita

2 banaania soseena

Kuorrute:

50g   maustamatonta tuorejuustoa

60g   margariinia tai voita

1 tl   kanelia

1 ½ dl   tomusokeria


VALMISTUSOHJE:

  • Aseta 12 muffinivuokaa muffinipellin syvennyksiin tai pellille leivinpaperin päälle.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita keskenään.
  • Lisää sokeri.
  • Vaahdota eri kulhossa maito, munat ja margariini tai voi keskenään.
  • Sekoita joukkoon hitaasti jauhoseos vatkaamatta.
  • Lisää sekaan myös banaanisose.
  • Lusikoi taikina paperivuokiin.
  • Paista muffineita 200 asteessa uunin keskitasolla 20 min. tai kunnes ne ovat kohonneita ja kullankeltaisia. 
  • Jäähdytä.
  • Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto ja margariini kulhossa.
  • Lisää sitten sekaan kaneli ja tomusokeri, vatkaa kuohkeaksi.
  • Pane kuorrute jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi ja levitä sitten lusikallinen kunkin muffinin päälle.




 Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti