torstai 12. tammikuuta 2017

Lihapullat ja perunamuusi

Moikka!

Tänään ajattelin tehdä italialaisia lihapullia ja perunamuusia sekä ruskeaa kastiketta.
Italialaiset lihapullat eivät eroa normaaleista lihapullista millään muulla tavalla kuin että italialaisiin lihapulliin tulee valkosipulia ja oreganoa.



ITALIALAISET LIHAPULLAT


VALMISUTSAINEET:

½ dl   vettä tai maitoa

1   kananmuna

½ dl   korppujauhoja

½   sipulia


¾ tl   suolaa


¼ tl   jauhettua maustepippuria

½ tl   paprikajauhetta

250 g   jauhelihaa

2   valkosipulinkynttä

1 tl   oreganoa tai basilikaa



VALMISTUSOHJE:

  • Sekoita nesteen joukkoon kananmuna ja korppujauhot ja jätä seos tupoamaan hetkeksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hienonnettua sipulia muutama minuutti pienessä öljytilkassa paistinpannussa liedella.
  • Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon mausteet, sipuli ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kuori vielä valkosipunkynnet ja puserra ne taikinan joukkoon. Sekoita.
  • Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin.
  • Laita pyörykät leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista lihapullat 225 asteessa uunin keskitasossa 15 minuuttia.




RUSKEA KASTIKE LIHAPULLILLE


VALMISTUSAINEET:

4 dl   vettä

¼   lihaliemikuutio


2 rkl   vehnäjauhoja

ripaus pippuria

½ rkl   tomaattisosetta tai soijakastiketta

½ rkl   kermaa

1 tl   sinappia



VALMISTUSOHJE:

  • Sekoita 1 dl vettä ja vehnäjauhot keskenään.
  • Kuumenna loput 3 dl vedestä kiehuvaksi kattilassa. Lisää lihaliemikuutio.
  • Sekoita vehnäjauho-vesi seos kattilaan.
  • Mausta kestike soijalla, tomaattisoseella tai sinapilla.
  • Anna kastikkeen kypsyä noin 5 min.
  • Tarkista maku ja lisää kerma.



PERUNASOSE


VALMISTUSAINEET:

6-8   perunaa

½-1 tl   suolaa

1-2 dl   maitoa



VALMISTUSOHJE:
 
  • Laita vesi kiehumaan.
  • Pese, kuori ja huuhtele perunat. Jos haluat nopeuttaa perunoiden kypsymistä, lohko perunat.
  • Pane perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi (noin 20-30 min.)
  • Kaada keitinvesi pois.
  • Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella.
  • Lisää joukkoon noin 1 dl kuumaa maitoa vähitellen, ettei soseesta tule liian löysää. Sekoita.
  • Kaada maitoa vähitellen lisää, jos perunasose on liian kiinteää.
  • Mausta perunasose suolalla ja vatkaa se kuohkeaksi. (Jos käytät sähkövatkainta, älä vatkaa kauan, ettei soseesta tule liisterimäistä.)
 
 

Mielestäni nämä olivat erittäin herkullisia. Suosittelen.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti