Tein tässä pari kesäistä pirtelöä. Pirtelöt ovat hyviä kesähelteillä... no Suomessa niitä ei hirveästi kyllä ole, mutta voi näitä sadepäivinäkin juoda. ;D
Kun itse teen pirtelöä, niin laitan aineksia ihan oman mielenmukaan enkä niinkään seuraa mitään ohjeita. Nämä määrät ovat suunnilleen samoja määriä mitä itse laitan.
MANSIKKAPIRTELÖ
3-4:lle
VALMISTUSAINEET:
400g mansikoita (itse sulatin pakastemansikoita)
2/3 l vanilja- tai mansikkajäätelöä (mansikkajäätelön kanssa pirtelöstä
tulee mansikkaisempi)
1-2 dl maitoa (sen verran että pirtelöstä tulee oikean paksuista)
VALMISTUSOHJE:
- Mittaa mansikat tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Mittaa jäätelö mansikoiden joukkoon ja pöräytä tasaiseksi.
- Mittaa vielä maito tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Tarvittaessa pirtelöä saa ohennettua maidolla ja paksunnettua jäätelöllä.
MUSTIKKA-BANAANIPIRTELÖ
3-4:lle
VALMISTUSAINEET:
400g mustikoita (itse sulatin pakastemustikoita)
2-3 tummaa banaania
2/3 l vaniljajäätelöä
1-2 dl maitoa (sen verra että pirtelöstä tulee oikean paksuista)
0,5-1 dl sokeria
VALMISTUSOHJEET:
- Mittaa mustikat ja pilko banaanit tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Lisää jäätelö mustikoiden ja banaanin joukkoon ja pöräytä tasaiseksi.
- Mittaa maito tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Tarvittaessa pirtelöä saa ohennettua maidolla ja paksunnettua jäätelöllä.
- Viimeiseksi lisää sokeria että pirtelöstä tulee tarpeeksi makeaa.
PERSIKKA-BANAANIPIRTELÖ
3-4:lle
VALMISTUSAINEET:
4 persikkaa
2-3 banaania
2/3 l vaniljajäätelöä
1-2 dl maitoa
VALMISTUSOHJE:
- Pilko persikat ja banaanit tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Lisää jäätelö pesikoiden ja banaanien joukkoon ja pöräytä tasaiseksi.
- Mittaa vielä maito tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Tarvittaessa pirtelöä saa ohennettua maidolla ja paksunnettua jäätelöllä.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! ;-)
Persikka-Banaani tulee testattua :-P
VastaaPoista