Leivoin tässä pullia, mutta en halunnut pelkkiä peruspullia niin päätin tehdä myös suklaakierteitä ja taitaa sieltä yksi pullapoikakin löytyä. ;D
PULLATAIKINA
VALMISTUSAINEET:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kadremummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
VALMISTUSOHJE:
- Lämmintä maito kädenlämpöiseksi (+37 asteeseen).
- Murenna hiiva maitoon ja sekoita puuhaarukalla.
- Sekoita maidon joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
- Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
- Alusta taikinaa käsin.
- Lisää pehmeä margariini ja vehnäjauhoja tarpeen mukaan.
- Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
- Peitä kulho leivinliinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikaan 30-40 minuutiksi.
- Kun taikina on kohonnut siirrä se puhtaalle jauhoitetulle pöydälle.
- Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois (älä vaivaa taikinaa, jos kaulit taikinasta levyn).
PERUSPULLA
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se n.16 osaan.
- Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta ne pellille leivinpaperille.
- Kohota pullia leivinliinan alla vielä 10-15 min.
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta.
- Paista pullat 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
SUKLAAKIERTEET
200 g leivontasuklaata
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Kaulitse taikinasta kaksi pitkulaista levyä.
- Levitä suklaamassa kummankin levyn päälle.
- Kääri levyt rullalle ja leikkaa paloiksi.
- Laita leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja anna kohota leivinliinan alla 15-20 min.
- Paista 225 asteessa uuninkeskitasossa n.10 minuuttia.
Pullataikinasta on kyllä moneksi.
Onko teillä joitan reseptejä pullataikinasta?
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti