perjantai 8. heinäkuuta 2016

Grilliruokaa

Heippa!

Kesällä grillaaminen on aika yleistä. Pidän itse myös erittäin paljon grilliruuasta.

Päätin siis tehdä postauksen siitä mitä kaikkea voi grillata ja mitä iste yleensä grillaan.



GRILLIRUOKAA
 4:lle


TÄYTETYT HERKKUSIENET 


VALMISTUSAINEET:

250g                   herkkusieniä


100g                   pekonia


                           tuorejuustoa  (ihan mikä makuista tahansa)


VALMISTUSOHJE: 
  • Poista herkkusienistä kannat.

  • Täytä herkkusienet pekonilla tai jollain muulla. (Esim. tonnikala, jauheliha, kinkku jne. Ihan oman mielen mukaan.)

  • Voitele 'kolon' pinta tuorejuustolla. (Itse käytin valkosipuli & yrtti tuorejuustoa, mutta jos haluat maukkaamman niin suosittelen basilika & tomaatti tuorejuustoa.)

  • Grillaus.

  • Tiedät herkkusienien olevan valmiita kun pinta on hieman pehmeä ja jos kallistat herkkusientä sieltä tulee hieman nestettä.

  • Kannaatta grillata myös herkkusienien kannat ja pekonin loppu (jos jäi).



MAISSIT


VALMISTUSAINEET:

400g                     maissia


VALMISTUSOHJE:   
  •  Paloittele maissit itsellesi sopivan kokoisiksi.

  • Grillaus. 




KESÄKURPITSAT


VALMISTUSAINEET: 

 2/3                kesäkurpitsaa

                      suolaa                


VALMISTUSOHJE: 
  • Paloittele kesäkurpitsa n. 0,5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet lautaselle tai tarjottimelle.

  • Ripottele kesäkurpitsojen päälle suolaa ja anna suolan muuttua pisaroiksi. Tee tämä myös toiselle puolelle. Eli itketä kesäkurpitsat.

  • Grillaus. 

 
Näiden kanssa kannattaa myös keittää uusia perunoita ja grillata lihaa tai kanaa jos haluaa.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. ;-) 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti