Kesällä grillaaminen on aika yleistä. Pidän itse myös erittäin paljon grilliruuasta.
Päätin siis tehdä postauksen siitä mitä kaikkea voi grillata ja mitä iste yleensä grillaan.
GRILLIRUOKAA
4:lle
TÄYTETYT HERKKUSIENET
VALMISTUSAINEET:
250g herkkusieniä
100g pekonia
tuorejuustoa (ihan mikä makuista tahansa)
VALMISTUSOHJE:
- Poista herkkusienistä kannat.
- Täytä herkkusienet pekonilla tai jollain muulla. (Esim. tonnikala, jauheliha, kinkku jne. Ihan oman mielen mukaan.)
- Voitele 'kolon' pinta tuorejuustolla. (Itse käytin valkosipuli & yrtti tuorejuustoa, mutta jos haluat maukkaamman niin suosittelen basilika & tomaatti tuorejuustoa.)
- Grillaus.
- Tiedät herkkusienien olevan valmiita kun pinta on hieman pehmeä ja jos kallistat herkkusientä sieltä tulee hieman nestettä.
- Kannaatta grillata myös herkkusienien kannat ja pekonin loppu (jos jäi).
MAISSIT
VALMISTUSAINEET:
400g maissia
VALMISTUSOHJE:
- Paloittele maissit itsellesi sopivan kokoisiksi.
- Grillaus.
KESÄKURPITSAT
VALMISTUSAINEET:
2/3 kesäkurpitsaa
suolaa
VALMISTUSOHJE:
- Paloittele kesäkurpitsa n. 0,5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet lautaselle tai tarjottimelle.
- Ripottele kesäkurpitsojen päälle suolaa ja anna suolan muuttua pisaroiksi. Tee tämä myös toiselle puolelle. Eli itketä kesäkurpitsat.
- Grillaus.
Näiden kanssa kannattaa myös keittää uusia perunoita ja grillata lihaa tai kanaa jos haluaa.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti