perjantai 29. heinäkuuta 2016

Nahka ja grilli tirisee

Heips!

Tänään ajattelin tehdän makkaravartaita ja niiden kanssa helppoa ja raikasta tomaatti-sipuli-mozzarellasalaattia. Jälkiruoaksi on sitten mansikka-vesimelonismoothie.

Tämä ateria on täydellinen kuumana kesäpäivänä!


MAKKARAVARTAAT 

4:lle

VALMISTUSAINEET:


2 kpl                       grillimakkaraa

1                              keltainen paprika

1                              punainen paprika  
 
1                              vihreä paprika

8                             kirsikkatomaattia



Punaisen ja vihreän paprikan tilalla voi käytää kesäkurpitsaa.


VALMISTUSOHJE:

  • Leikkaa makkarat 16 yhtä suureksi palaksi.
  • Leikkaa paprikat sopivan kokoisiksi.
  • Pujota vuorotellen kasvikset ja makkaranpalat grillitikkuihin tai -vartaisiin. (Jos käytät puisia varrastikkuja, liota tikkuja vedessä ensin n.30 min.)
  • Grillaa vartaita niin kauan, että makkarat ovat paistuneet kunnolla ja kasvikset hieman pehmenneet.





TOMAATTI-SIPULI-MOZZARELLASALAATTI

VALMISTUSAINEET:
 
2                          isoa tomaattia

2                          kevätsipulia

1                          mozzarella

1/2 -1 tl                    suolaa

1/2 -1 tl                    pippuria


VALMISTUSOHJE:

  • Pilko tomaatti, mozzarella ja kevätsipuli varsineen.
  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.  





MANSIKKA-VESIMELONISMOOTHIE 

VALMISTUSAINEET:

500 g                            mansikoita (itse sulatin pakastemansikoita)

1/2 l                              vesimelonia

2-3 dl                            maustamatonta jogurttia

1 rkl                              hunajaa


VALMISTUSOHJE: 

  • Paloittele vesimelonit tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
  • Mittaa mansikat vesimelonien joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi.
  • Mittaa jogurtti ja hunaja tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
 
 
   
Mielstäni tämä ateria on ihanan raikas.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)  
 

 

3 kommenttia: