Tänään vuorossa olisi leivos jota olen leiponut jo ihan pikku tytöstä asti. Tämä on erittäin helppo piirakka.
(Vielä pari päivää elokuun kysymystä jäljellä... Oletteko jo vastanneet?)
OMENAPIIRAKKA
VALMISTUSAINEET:
1 kananmuna
1 dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl leivinjauhetta
PÄÄLLE:
4 omenaa
1-2 tl kanelia
75 g voita
0,75 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
VALMISTUSOHJE:
- Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.
- Sekoita puuhaarukalla kananmuna ja sokeri.
- Sekoita keskenään kuivat aineet.
- Lisää joukkoon pehmeä tai juokseva voi.
- Lisää joukkoon maito ja kuivat aineet.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
- Kuori ja lohko omenat.
- Asettele lohkot taikinan päälle.
- Ripottele kaneli omenoiden päälle.
- Sekoita pinnalle tuleva sokeri ja kaurahiutaleet keskenään.
- Lisää joukkoon vielä pehmeä tai jokseva pinnalle takoitettu voi.
- Ripottele seos omenoiden päälle.
- Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
Niin kuin alussa jo mainitsin niin olen tosiaan ihan pienestä tytöstä asti tätä piirakkaa leiponut ja on muuten aina onnistunut.
Suosittelen tätä on todella hyvää!
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Tämä on suussasulavaa, NAM :-)
VastaaPoista