Elokuu on nyt ohi ja vuorossa olisi taas uuden kysymyksen aika!
Elokuun kysymys: Kesän makein maku oli...?
Tulokset: Mansikat 60%
Jäätelö 40%
Minunkin mielestä kesän makein maku oli mansikat! Muistakaa käydä vastaamassa syyskuun kysymykseen!
Tänään vuorossa olisi syksyn satoa. Elikkäs tästä postauksesta löydät reseptit erittäin suosittuihin lehtikaalisipseihin sekä kesäkurpitsa-fetavuokaan.
KESÄKURPITSA-FETAVUOKA
VALMISTUSAINEET:
2 kesäkurpitsaa
7-8 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
250 g fetajuustoa
1/2 dl öljyä
2 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
VALMISTUTOHJE:
- Voitele uunivuoka.
- Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
- Asettele ne lomittain uunivuokaan.
- Hienonna valkosipuli ja fetajuusto.
- Lisää ne vuokaan kasvisten päälle.
- Sekoita öljy ja mausteet keskenään.
- Lisää öljy-mausteseos vuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin tunti.
LEHTIKAALISIPSIT
VALMISTUSAINEET:
100-200 g lehtikaalin lehtiä
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2-1 tl suolaa
VALMISTUSOHJE:
- Pese lehtikaalin lehdet.
- Leikka niistä paksu keskiruoti pois.
- Leikkaa lehdet reiluiksi suupaloiksi.
- Pyörittele lehdet oliiviöjljyssä.
- Mausta suolalla.
- Levitä kaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. (Kääntele lehtiä kerran pari kypsennyksen aikana.)
Suosittelen molempia erittäin paljon. Molemmat olivat todella nopeita ja yksinkertaisia tehdä! Suosittelen todella paljon. :)
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti