Tänään luvassa olisi erittäin hyviä sämpylöitä, mutta nämä eivät olekkaan aivan normaaleja sämpylöitä vaan ne ovat maustettu valkosipulilla.
VALKOSIPULISET SOLMUSÄMPYLÄT
n.15 kpl.
VALMISTUSAINEET:
2,5 dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
0,5 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä
5,5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai 50 g margariinia
VALMISTUSOHJE:
- Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
- Hienonna valkosipulinkynnet.
- Lisää siirappi, suola ja valkosipuli.
- Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa käsin.
- Lisää loppuvaiheessa öljy tai huoneenlämpöinen margariini.
- Anna taikinan kohta lämpimässä paikassa n.30- 45 min.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan.
- Leivo paloista n. 15-25 cm pitkiä pötköjä ja tee niistä löyhiä solmuja.
- Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota n.15 min.
- Voitele sämpylä munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min. (itselläni riitti 10 min.)
Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen näitä joihinkin juhliin pikkusuolaisiksi.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)
Maistuivat erinomaisilta salaatin kanssa iltapalalla :-)
VastaaPoista