torstai 29. syyskuuta 2016

Valkosipuliset solmusämpylät

Moikka!

Tänään luvassa olisi erittäin hyviä sämpylöitä, mutta nämä eivät olekkaan aivan normaaleja sämpylöitä vaan ne ovat maustettu valkosipulilla. 


VALKOSIPULISET SOLMUSÄMPYLÄT
n.15 kpl.


VALMISTUSAINEET: 

2,5 dl                 maitoa tai vettä

15 g                    hiivaa

1 rkl                   siirappia tai hunajaa

0,5 tl                  suolaa

3                         valkosipulinkynttä

5,5-6 dl              vehnäjauhoja

0,5 dl                 öljyä tai 50 g margariinia


VALMISTUSOHJE: 
  • Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
  • Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Lisää siirappi, suola ja valkosipuli.
  •  Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa käsin.
  • Lisää loppuvaiheessa öljy tai huoneenlämpöinen margariini.
  • Anna taikinan kohta lämpimässä paikassa n.30- 45 min.
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan.
  • Leivo paloista n. 15-25 cm pitkiä pötköjä ja tee niistä löyhiä solmuja.
  • Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota n.15 min.
  • Voitele sämpylä munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min. (itselläni riitti 10 min.)





Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen näitä joihinkin juhliin pikkusuolaisiksi.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)



1 kommentti: