torstai 2. maaliskuuta 2017

Perunarieskat

Heippa!

Leivoin joulun jälkeen rieskoja ylijääneestä perunalaatikosta. Silloin rakastuin perunarieskoihin ja olenkin jo kahden kuukauden aikana leiponut viisi kertaa perunarieskoja. Kokeilin vähän erilaisia ohjeita mutta tämä oli erityisen hyvä ohje ja myös maku miellytti. :D




PERUNARIESKAT


VALMISTUSAINEET:

6 dl   perunamuusia

2 tl   suolaa

2 munaa

1 dl   ohrajauhoja

4-5 dl   vehnäjauhoja

3 rkl   siirappia



VALMISTUSOHJE:


  • Valmista perunamuusi (Tästä pääset postaukseen jossa on siihen ohje.) 
  • Sekoita perunamuusin joukkoon suola, munat, jauhot ja siirappi.
  • Vaivaa sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa.
  • Laita pellille keot taikinaa ja taputtele jauhotetuilla käsillä litteiksi.
  • Pistele haarukalla.
  • Paista uunin 250 asteessa uunin keskitasossa noin. 8-10 minuuttia, kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.



Nämä olivat super helppoja tehdä. (varsinkin jos käytät valmis perunamuusia :D)
Kannattaa kokeilla ovat myös erittäin herkullisia!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti