perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pinkit muffinit

Moi!

Tänään vuorossa olisi muffineita. Nämä muffinit olivat mielestäni ihan hyviä.



PINKIT MUFFINIT

n. 16-20 kpl

VALMISTUSAINEET: 


2                                  munaa

2,5 dl                          sokeria 
 
2,5 dl                          jauhoja

1 tl                              leivinjauhetta 
 
1/3 tl                          suolaa
 
1 rkl                            kaakaojauhetta
 
2 tl                              vaniljasokeria 

2 dl                             piimää

4 rkl                           öljyä

2 rkl                           punaista elintarvikeväriä



VALMISTUSOHJE:
  • Vatkaa munat ja sokeri.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.

  • Yhdistä. 

  • Kaada joukkoon piimä ja öljy.

  • Sekoita elintarvikeväri joukkoon.

  • Täytä muffinivuoat. (n. 2/3 vuoasta)

  • Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasossa 20 min.




KUORUTE



VALMISTUSAINEET:


1 pkt                      maustamatonta tuorejuustoa


50 g                       voita (huoneenlämpöistä)


1  1/4 dl                 tomusokeria 


1/2 tl                     vaniljasokeria



VALMISTUSOHJE:
  
  • Sekoita kuorrutteen aineet keskenään.

  • Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle pursottimella (tai tee pieni reikä pikkupussiin, josta pursotat kuorrutteen).






Itse laitoin vielä kuorrutteen päälle strösseleitä.

Piimän ja tuorejuuston maut tulevat hyvin esille. Jos et ole siis piimän tai tuorejuuston ystävä, niin nämä muffinit eivät ole ehkä sinulle.

Elintavikeväriä ei ole pakko laittaa tai punaisen värin voi vaihtaa vaikka vihreäksi jos haluaa.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Grilliruokaa

Heippa!

Kesällä grillaaminen on aika yleistä. Pidän itse myös erittäin paljon grilliruuasta.

Päätin siis tehdä postauksen siitä mitä kaikkea voi grillata ja mitä iste yleensä grillaan.



GRILLIRUOKAA
 4:lle


TÄYTETYT HERKKUSIENET 


VALMISTUSAINEET:

250g                   herkkusieniä


100g                   pekonia


                           tuorejuustoa  (ihan mikä makuista tahansa)


VALMISTUSOHJE: 
  • Poista herkkusienistä kannat.

  • Täytä herkkusienet pekonilla tai jollain muulla. (Esim. tonnikala, jauheliha, kinkku jne. Ihan oman mielen mukaan.)

  • Voitele 'kolon' pinta tuorejuustolla. (Itse käytin valkosipuli & yrtti tuorejuustoa, mutta jos haluat maukkaamman niin suosittelen basilika & tomaatti tuorejuustoa.)

  • Grillaus.

  • Tiedät herkkusienien olevan valmiita kun pinta on hieman pehmeä ja jos kallistat herkkusientä sieltä tulee hieman nestettä.

  • Kannaatta grillata myös herkkusienien kannat ja pekonin loppu (jos jäi).



MAISSIT


VALMISTUSAINEET:

400g                     maissia


VALMISTUSOHJE:   
  •  Paloittele maissit itsellesi sopivan kokoisiksi.

  • Grillaus. 




KESÄKURPITSAT


VALMISTUSAINEET: 

 2/3                kesäkurpitsaa

                      suolaa                


VALMISTUSOHJE: 
  • Paloittele kesäkurpitsa n. 0,5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet lautaselle tai tarjottimelle.

  • Ripottele kesäkurpitsojen päälle suolaa ja anna suolan muuttua pisaroiksi. Tee tämä myös toiselle puolelle. Eli itketä kesäkurpitsat.

  • Grillaus. 

 
Näiden kanssa kannattaa myös keittää uusia perunoita ja grillata lihaa tai kanaa jos haluaa.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. ;-) 
 

perjantai 1. heinäkuuta 2016

3x pirtelö

Moikka!

Tein tässä pari kesäistä pirtelöä. Pirtelöt ovat hyviä kesähelteillä... no Suomessa niitä ei hirveästi kyllä ole, mutta voi näitä sadepäivinäkin juoda. ;D

Kun itse teen pirtelöä, niin laitan aineksia ihan oman mielenmukaan enkä niinkään seuraa mitään ohjeita. Nämä määrät ovat suunnilleen samoja määriä mitä itse laitan.




MANSIKKAPIRTELÖ

3-4:lle 

VALMISTUSAINEET:

400g                  mansikoita  (itse sulatin pakastemansikoita)


2/3 l                  vanilja- tai mansikkajäätelöä  (mansikkajäätelön kanssa pirtelöstä
                           tulee mansikkaisempi) 


1-2 dl                maitoa   (sen verran että pirtelöstä tulee oikean paksuista) 


VALMISTUSOHJE: 

  • Mittaa mansikat tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

  • Mittaa jäätelö mansikoiden joukkoon ja pöräytä tasaiseksi.

  • Mittaa vielä maito tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

  • Tarvittaessa pirtelöä saa ohennettua maidolla ja paksunnettua jäätelöllä. 






MUSTIKKA-BANAANIPIRTELÖ 
 3-4:lle

VALMISTUSAINEET:

400g                  mustikoita  (itse sulatin pakastemustikoita)


2-3                     tummaa banaania 


2/3 l                   vaniljajäätelöä


1-2 dl                 maitoa  (sen verra että pirtelöstä tulee oikean paksuista) 


0,5-1 dl              sokeria


VALMISTUSOHJEET: 

  • Mittaa mustikat ja pilko banaanit tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
  • Lisää jäätelö mustikoiden ja banaanin joukkoon ja pöräytä tasaiseksi.

  • Mittaa maito tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

  • Tarvittaessa pirtelöä saa ohennettua maidolla ja paksunnettua jäätelöllä.

  • Viimeiseksi lisää sokeria että pirtelöstä tulee tarpeeksi makeaa.






PERSIKKA-BANAANIPIRTELÖ

3-4:lle

VALMISTUSAINEET:

 4                   persikkaa

2-3                 banaania

2/3 l               vaniljajäätelöä

1-2 dl             maitoa  


 VALMISTUSOHJE:

  • Pilko persikat ja banaanit tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

  • Lisää jäätelö pesikoiden ja banaanien joukkoon ja pöräytä tasaiseksi.

  • Mittaa vielä maito tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

  • Tarvittaessa pirtelöä saa ohennettua maidolla ja paksunnettua jäätelöllä. 




Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! ;-)


 


perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kauralastut

Hei!

Ei varmaan ole yllätys että jälleen postaukseni koskee jonkinlaisia keksejä. ;D


KAURALASTUT

 n. 30 kpl


VALMISTUSAINEET:

100 g                   margariinia tai voita

1  1/2 dl               sokeria

3 dl                      kaurahiutaleita

4 rkl                    vehnäjauhoja 

1 tl                       leivinjauhetta 

1                          kananmuna 




VALMISTUSOHJE:

  • Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Anna sen jäähtyä

  • Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään puuhaarukalla

  • Lisää jäähtynyt margariini kuivien aineiden joukkoon ja sekoita

  • Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi

  • Ota taikinasta teelusikalla pieniä nokereita pellille leivinpaperille. (Jätä reilusti (10cm) väliä, sillä pikkuleivät leviävät paistaessa)

  • Paista 200 asteessa uunin ylätasossa 8-10 min. (kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita) 



 Nämä keksit ovat todella nopeita ja helpoja leipoa. Suosittelen.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)


perjantai 17. kesäkuuta 2016

Suklaapikkuleivät

Moikka!

Päädyin taas leipomaan keksejä. ;-D


SUKLAAPIKKULEIVÄT 


VALMISTUSAINEET: 


1  3/4 dl                      vehnäjauhoja

1  1/2  rkl                    kaakaojauhetta

1/2 tl                           leivinjauhetta

1/2 tl                           vaniliinisokeria

100 g                          voita tai margariinia 

1 dl                             sokeria  

1/2                              kananmunaa



VALMISTUSOHJE: 

  • Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään

  • Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot

  • Lisää kananmuna ja vatkaa sähkövatkaimella

  • Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti puuhaarukalla tasaiseksi

  • Muotoile taikina pikkuleiviksi pellille leivinpaperille

  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 10-15 min 



Voit muotoilla keksisi ihan minkälaisiksi tahansa. Itse olen tehnyt niitä kermapursottimella ja ihan normaali pyöreitä. 

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte :-)


 

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Paistetut cheddarleivät

Heippa taas!

Nämä levät ovat aivan täydelliset vaikkapa iltapalaksi. :-)




PAISTETUT CHEDDARLEIVÄT

 

2 annosta
 

VALMISTUSAINEET:

4                  paahtoleipäviipaletta

4 rkl            cheddartuorejuustoa

8                  pepperonimakkaraviipaletta tai meetvurstiviipaletta

1                   muna

3 rkl            maitoa 

ripaus valkopippuria



VALMISTUSOHJE: 

  • Voitele leivät tuorejuustolla

  • Päällystä kaksi leipää pepperoni- tai meetvurstiviipaleilla ja paina päälle leipäkannet

  • Riko munan rakenne rikki haarukalla matalassa astiassa. (esim. keittolautanen)

  • Sekoita munan joukkoon maito ja pippuri

  • Kostuta leivät molemmin puolin muna-maitoseoksessa - noin munuutin per puoli

  • Kuumenna rasva pannulla ja paista leivät kullanruskeiksi molemmin puolin

  • Tarjoa leivät lämpinä sellaisinaan tai puolitettuina



Nämä leivät ovat todella hyviä ja nopeita tehdä.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)
 

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Täytekakku

Moikka!

Päätin tässä kesäloman kunniaksi leipoa täytekakun. 


 TÄYTEKAKKU


 Pohja
 
 VALMISTUSAINEET:


3                 kananmuna 

 yhtä  paljon sokeria kuin kananmunia 

 yhtä paljon vehnäjauhoja kuin kananmunia on lasissa

1 tl          leivinjauhetta



 VALMISTUSOHJE:


  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
  • Ota kolme samanlaista juomalasia. Riko ensimmäiseen lasiin kananmunat
  • Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa
  • Mittaa kolmanteen lasiin yhtä paljon vehnäjauhoja kuin sokeria on lasissa
  • Mittaa leivinjauhe jauhojen joukkoon ja sekoita ne keskenään
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. (Vaahto on valmista, kun pinnalle tehty kuvio pysyy siinä hetken)
  • Lisää jauhot siivilän läpi kahdessa erässä ja sekoita välillä varovasti puuhaarukalla
  • Kaada valmis taikina kakkuvuokaan
  • Paista 175 asteessa uunin alatasossa 20-30 min
  • Jäähdytä kakkupohjaa hetki, ennen kuin kumoat sen
  • Kumouksen jälkeen leikkaa pohja niin moneen kerrokseen kuin itse haluat
  • Kostuta kerrokset. (laimennettua mehua, tuoremehua tai säilykehedelmien lientä)

  • Täytä haluamillasi täytteillä. (hilloa, hedelmiä tai marjoja)

  • Kuorruta



KERMAKUORRUTUS 

 VALMISTUSAINEET:


2 dl               kuohukermaa

1 tl                vaniliini- tai vaniljasokeria



 VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa kerma vaahdoksi
  • Mausta se vaniljasokerilla 





Voit koristella kakkusi ihan millä tahansa tavalla. 

Itse leikkasin kakun kahteen osaan ja väliin laitoin vadelmahilloa ja soseutettua banaania.
Koristeluksi laitoin banaanin paloja, joista oli leikattu pienet 'kolmiot'. Katsokaa kuvasta.
Kukkien varsiksi ja keskustaksi värjäsin kermavaahtoa vihreäksi elintarvikevärillä.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)