torstai 17. marraskuuta 2016

Amerikkalaiset pikkuleivät

Moikka!

Tänään päätin kokeilla amerikkalaisia pikkuleipiä.
Nämä eivät kyllä maistuneet ollenkaan oikeilta, mutta joka tapauksessa olivat erittäin hyviä.


AMERIKKALAISET PIKKULEIVÄT

 
VALMISTUSAINEET:

n. 40g (8 palaa)               taloussuklaata

2 dl                                      vehnäjauhoja

1  1/2 dl                              kaurahiutaleita

1 tl                                       leivinjauhetta

100 g                                  margariinia

1 dl                                      sokeria

1                                           kananmuna 



VALMISTUSOHJE:

  • Leikkaa suklaa leikkuuveitsellä leukkuulaudalla rouheeksi.
  • Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja rouhittu suklaa keskenään.
  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.
  • Lisää kananmuna ja vatkaa sähkövatkaimella.
  • Kaada jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.
  • Nosta ruokalusikalla nokareita pellille leivinpaperille ja taputtele pyöreiksi kakuiksi.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin ylätasossa 10-15 min.



Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



 

torstai 10. marraskuuta 2016

Jauheliha-riisipasteijat

Heippa!

Olen jo pitkään halunut kokeilla näitä ja vihdoin odotus palkittiin.
Ensin teemme rahkavoitaikinan jota voi käyttää muihinkin pasteijoihin sekä myös joulutorttuihin.


JAUHELIHA-RIISIPASTEIJAT

Rahkavoitaikina


VALMISTUSAINEET:

2 dl                   vehnäjauhoja

1 tl                    leivinjahetta

125 g                margariinia tai voita

1 dl (125 g)      maitorahkaa

 

 VALMISTUSOHJE:
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjahe keskenään kulhossa.
  • Nypi pehmeä rasva sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää maitorahka ja sekoita tasiseksi. (Jos taikina ei muutu tasaiseksi, sekoita taikinaa käsin silloin sen pitäisi muuttua oikeaksi.)
  • Anna kovettua kylmässä.
  


Jauheliha-riisipasteijat

VALMISTUSAINEET:

3 dl                  vettä

1/2 tl               suolaa

1/4 dl              riisiä

1/4                   sipulia

1/2 rkl             öljyä

100 g               jahelihaa

1/4 tl               valkopippuria

1/2 tl               paprikajauhetta

1                       kananmuna



VALMISTUSOHJE:

  • Kiehauta vesi, lisää suola ja riisi.
  • Keitä kunnes riisit ovat kypsiä (n. 20 min.)
  • Valuta riisit siivilän läpi ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy pastinpannussa ja ruskista sipuli.
  • Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta.
  • Sekoita kypsät riisit ja jauhelihaseos. Tarkista maku.
  • Lisää joukkoon kananmuna.
  • Kauli rahkavoitaikinasta ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla pohjia. (halkaisija n. 10cm)
  •  Jaa täyte pohjien toiselle puolelle ja käännä taikina täytteen yli.
  • Painele reunat haarukalla ja pistele pasteijat myös haarukalla.
  • Voitele pasteijat kananmunalla.
  • Kypsennä pasteijat 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 min.






Siis täytty sanoa että en ole ikinä ennen syönyt mitään näin hyvää. Rakastuin heti näihin. Haluaisin syödä koko loppu elämäni näitä. En siis vain yksin kestaisesti tiedä mitään näin hyvää. Suosittelen!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



torstai 3. marraskuuta 2016

Halloween herkut

Moikka!

Amerikassa Halloweenia vietettiin jo maanantana 31.10 mutta Suomessa sitä vietetään vasta lauantaina 5.11 pyhäinmiesten päivänä.

Tänään näytän teille kolme super hauskaa halloween ruoka ideaa.





HIRVITTÄVÄT HÄMÄHÄKIT


VALMISTUSAINEET:

100 g                   suklaata

150 g                    margariinia tai voita

1  1/2 dl               sokeria

2                           kananmunaa

3 dl                      vehnäjauhoja

3/4 dl                   kaakaojauhetta

2 tl                       leivinjauhetta

1 tl                        vaniliinisokeria

2 dl                      maitoa

n.90 g (12kpl)     pakastemansikoita


KUORRUTUS:

100 g                    suklaata

1/2 rs (à 180g)   maustamatonta tuorejuustoa


KORISTEEKSI: 

suklaaströsseleitä

lakritsirullia tai -mattoja ohueksi leikattuna

englanninlakritsia tai muita makeisia



VALMISTUSOHJE:
  • Rouhi taikinaa varten puolet suklaasta.
  • Jaa loput 50g suklaata n.24 osaan.
  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  • Lisää munat joukkoon yksitellen samalla hyvin vatkaten.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliinisokeri.
  • Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. (Vältä turhaa sekoittamista.)
  • Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa.
  • Jaa taikina muffinivuokiin tasaisesti.
  • Paina jokaisen muffinin keskelle pieni tai keskikoinen jäinen mansikka ja kaksi aiemmin pilkkomaasi suklaan palaa.
  • Paista muffinit 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min.
  • Sulata kuorrutusta varten suklaa mikrossa.
  • Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella ja levitä se kuppikakkujen pinnalle.
  • Ripottele koristeeksi suklaaströsseleitä.
  • Leikkaa lakritsirullista/matoista hämähäkille 6 jalkaa.
  • Puolita englanninlakritseista pyöreät lakritsit ja asettele ne silmiksi.


 (Kuvassa myös kurpitsapiirakka)


Seuraavaan reseptiin sain idean Demin sivuilta. (Sinne pääset tästä.) Nuo näyttivät hauskoilta joten päätin kokeilla.


HAUSKAT HAMPAAT



VALMISTUSAINEET:

125 g                  voita
 
1 1/4 dl              fariinisokeria

1                         kananmuna

2 1/2dl              vehnäjauhoja

1/2 tl                  suolaa

1 tl                      leivinjauhetta

1 tl                      vaniljasokeria

150 g                  maitosuklaata tai tummaa suklaata


Lisäksi:
n. 2 dl           suklaalevitettä (esimerkiksi Nutella)

n. 2 dl           valkoisia minivaahtokarkkeja



VALMISTUSOHJE:
  • Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
  • Sekoita pehmeä (ei sula) voi ja sokeri hyvin sekaisin.
  • Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa.
  • Lisää kananmuna ja kuivat aineet voin ja sokerin sekaan. Sekoita. 
  • Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
  • Pyörittele taikinasta käsin leivinpaperilla peitetylle pellille noin golfpallon kokoisia palloja. Litistä hieman.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.
  • Kokoa hampaat: Leikkaa keksit veitsellä varovasti puoliksi. 
  • Levitä toisen puolikkaan pinnalle ohut kerros suklaalevitettä ja asettele kaarevalle reunalle minivaahtokarkkeja hampaiksi.
  • Voitele toisen keksipuolikkaan leivinpaperia vasten ollut puoli suklaalevitteellä ja nosta se hampaiden päälle suklaapuoli alaspäin.



VAMPYYRIN VIETTELYKSET

Nämä löytyvätkin jo blogistani nimellä valkosipuliset solmusämpylät. Katso ohje tästä.
Lisää kun lisäät siirapin, suolan ja valkosipulin niin lisää myös 2 rkl vihreää väriainetta. Tällöin lopputulos on ällöttävän vihreä ;D

 (Kuvassa myös kurpitsakeittoa)


Nämä kaikki olivat todella hyviä. Noita sämpylöitä ylistin varmaankin jo siinä postauksessa, mutta nuo hampaat ja muffinit olivat erittäin herkullisia, hauskoja ja helppoja tehdä.

Suosittelen kaikkia erittäin paljon!

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!



 
 

torstai 27. lokakuuta 2016

Tiikerikakku

Heippa!

Tänään ajattelin leipoa normaalin kahvikakun, mutta teinkin pienen twistin ja leivoin tiikerikakun. ;)


TIIKERIKAKKU

VALMISTUSAINEET:

200 g                     margariinia tai voita

2 dl                        sokeria
 
3                             kananmunaa

3 dl                        vehnäjauhoja

2 tl                         vaniliinisokeria

2 tl                         leivinjauhetta

2-3 rkl                   kaakaojauhetta

3 rkl                      maitoa tai kermaa



VALMISTUSOHJE:
  •  Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se.

  • Sekoita vehnäjahuot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.

  • Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa välillä voimakkaasti sähkövatkaimella.

  • Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.

  • Ota valmiista taikinasta yksi kolmasosa toiseen kulhoon.

  • Lisää siihen maito tai kerma sekä kaakaojauhe siivilän läpi.

  • Sekoita puuhaarukalla.

  • Nosta kahdella lusikalla kakkuvuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sitten tummaa taikinaa ja viimeiseksi kerros vaaleaa taikinaa.

  • Kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.

  • Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen aikana leivinpaperilla.

  • Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa ja kakku irtoaa vuoan reunoista.

  • Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.



Minun kakkuvuokaani tämä ohje oli liian pieni. Suosittelen tämän ohjeen tekemista kaksinkertaisena jos haluat ´normaalikokoisen´ kakun. Muussa tapaksessa suosittelen pientä kakkuvuokaa.

Tämä kakku oli silti hyvää. Suosittelen.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)




torstai 20. lokakuuta 2016

Syksyinen huone

Heippa!

Tänään vuorossa olisi ensimmäinen sisustuspostaukseni.
Tässä postauksessa näytän 5 erilaista sisustusideaa syksyiseen huoneeseen.
Ilman turhempia löpinöitä aloitetaan. ;)



Ihan ensimmäiseksi näytän, miten voit tehdä tälläisen super söpön syksy tyynyn.♥♥

 
TARVITSET: 

tyynyn  (oma tyynyni oli 60x40cm)
jonkinlaista syksyistä kangasta
valkoista kangasta
beessiä kangasta
karvaista kangasta
sakset
ompelukone
lankaa
kuumaliimaa













  • Ensimmäiseksi täytyy leikata sopivankokoinen kankaan pala.
  • Jos käytät samankokoista tyynyä kuin minulla, niin kankaasta täytyy leikata 140x45cm oleva kankaan pala.
  • Kannattaa lisätä joka reunaa pari senttiä lisää, ettei tyynyliinasta tule liian pientä.
  • Jos sinulla on jonkun muun kokoinen tyyny, niin kerro leveys kahdella ja lisää 15-20cm.










  • Seuraavaksi vuorossa olisi mahdollisten purkautuvien reunojen ompelu.
  • Eli jos lyhyemmät reunat voivat purkautua, ne täytyy ommella.
  • Taita reuna n. 0.5-1cm kohdalta.
  • Taita se vielä kerran jo taitetun kohdan päälle.
  • Ompele sitten siksakilla päästä päähän. (jos et jaksa päätellä, kannattaa sekä aloitus- että lopetuspäissä peruuttaa vähän matkaa.)







  • Seuraavaksi meidän täytyy taitella kangas oikein.
  • Ensin täytyy mitata 20cm toisesta päästä ja loppu senttimetri määrä taittaa puolesta välistä.
  • Eli kun kankaan palani oli 142cm pitkä niin mittasin toisesta päästä 20cm ja jäljelle jäi 122cm. Sitten taitoin 122cm keskeltä kahtia eli 61cm. Taitoin vielä 20cm pätkän taitosten päälle.
  • Muistakaa tehdä taittelu väärälle puolelle niin lopputulos on oikein päin. ;)
  • Nuppineulota pidemmät reunat.





  • Sitten ommellaan.  
  • Ensin ompele ihan kankaan reunasta siksakilla.
  • Sen jälkeen ompele ihan siksakin vierestä suoralla.
  • Kannattaa taas peruuttaa molemmissa päissä, niin selviät turhalta päättelemiseltä. ;)










  • Kun ompelut on tehty, vuorossa on vain kääntäminen.
  • Kokeile ennen tuunausta että tyyny mahtuu varmasti sisälle.













  • Sitten vuorossa olisi tuunaus.
  • Ensimmäisenä tulostin tietokoneelta tekstin minkä halusin. (muistakaa suurentaa teksti oikean kokoiseksi.)
  • Sitten leikkasin tekstin irti ja laitoin sen kiinni nuppineuloilla valkoiseen kankaaseen. 
  • Leikkasin teksitin irti kankaasta (varmuuden vuoksi lisäsin vielä n. 0,5 cm ekstraa leikatessani.)









  •  Kun kaikki tekstit oli leikattu itrti sommittelin ne haluamallani tavalla tyynyliinalle.
  • Kun olin tyytyväinen sommitteluun liimasin tekstit kuumaliimalla kankaaseen.
  • Kun kuumaliimatte niin liimatkaa ne silloin kun tyyny on sisällä jotta tekstit tulevat varmasti oikeaan kohtaan.
  • Laittakaa tyynyliinan sisälle myös leivinarkki varmistamaan ettet liimaa tyynyä kiinni tyynyliinaan.






 
  • Viimeisenä leikkasin karvakankaasta sopivan kokoisen ja muotoisen palan.
  • Laitoin palan nuppineuloilla kiinni kankaaseen ja ompelin sen langalla kiinni.
  • Kun olin ommellut, liimasin vielä kuumaliimalla siilille beigestä kankaasta kuonon ja jalat.














Tässä vielä pari muuta syksyistä sisustusideaa.



♥ Syksy on ihanaa aikaa poltaa kynttilöitä.

♥ Ostin tuollaisia super söpöjä pikku kärpässieniä. 
♥ Laitoin ne sinitarralla pystyyn kaktuksieni joukkoon ;)
♥ Ylemmän taulun tein itse.
♥ Tulostin netistä värikkäitä lehtiä joista leikkasin sydämiä.  
♥ Sitten liimasin ne vain valkoiselle paperille.

♥ Alempi taulu on vain netistä tulostettu kaunis syksyinen maisema.
♥ Peilini ympärille kiedoin ensin jouluvalot.
♥ Sitten kiedoin niiden päälle vielä syksynlehtiköynnöksen (vai miksikäs lie tuota pitäisikään kutsua ;)















Kertokaa jos kokeilitte jotain näistä ideoista ja mitä mieltä olitte niistä! :)




torstai 13. lokakuuta 2016

Klassiset mokkapalat

Moikka!

Tänään vuorossa olisi mokkapaloja. Itselläni nämä onnistuivat todella hyvin ja ilmeisesti muukin perhe tykkäsi, koska nämä loppuivat jo kolmen päivän sisällä ;)


MOKKAPALAT

VALMISTUSAINEET:

Pohja

5 dl                  sokeria

5 dl                  vehnäjauhoja

2 tl                   vaniljasokeri


1  1/2 tl            soodaa

1 tl                    suolaa

2  1/2               vettä

200 g              margariinia

3-4 rkl            kaakaojauhe

1 dl                  piimää, maustamatonta jogurttia, maitoa tai vahvaa kahvia (itse käytin maitoa)

2                      kananmunaa


Kuorrute

100 g              margariinia

2 rkl               maitoa

1 rkl                kaakaojauhetta

tomusokeria



VALMISTUSOHJE:

Pohja
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suolaseos.
  • Yhdistä jauhot ja kaakao.
  • Lisää tämän jälkeen joukkoon piimä.
  • Kun taikina on jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmunat.
  • Levitä seos uuninpellille.
  • Paista 200 asteessa uuninkeskitasolla 20 min.
  • Anna jäähtyä ja kuorruta.

Kuorrute

  • Kiehauta aineet.
  • Lisää joukkoon tomusokeria, kunnes kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi piirakan päälle.



Tämä oli yksi ensimmäisistä resepteistä jonka pienenä sain ja siitä lähtien olen näitä tehnyt. Mokkapalat ovat oiken minun pravuurini. Suosittelen, tämä ohje ei ikinä petä.





Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
 



torstai 6. lokakuuta 2016

Omppupalat

Heippa!

Ensinäkin haluan vähän pohjustaa blogin muustosta. (Jos et vielä siis huomannut, blogini ei ole enään ainoastaan ruokablogi vaan myös sisustusblogi.) Muutokseen on vain yksi syy... Ajattelin lisätä tähän blogiin myös toisen lähellä syndäntäni olevan asian eli sisustamisen. :-)
Joka viikko tulee edelleen torstaisin klo. 18.00 uusi postaus ja facebookissani (sinne pääset tästä) kerron onko luvassa sisustus- vai ruokapostaus.



Onko maailman helpoin resepti nyt löydetty?!
Kokeilin tuossa tällaisia super helppoja herkkuja. Ohje oli todella, todella helppo ja yksinkertainen. Suosittelen.


OMPPUPALAT


VALMISTUSAINEET: 

500 g                     lehtitaikinaa

1-2                          omena 

1  1/2 tl                  sokeria (per pala)

0,5-1 tl                   kanelia (per pala)

(jos haluaa, niin pähkinöitäkin voi ripotella pinnalle)




VALMISTUSOHJE: 

  • Puolita lehtitaikina levyt keskeltä kahtia ja syntyneen neliöt kulmasta kulmaan.
  • Painele syntyneitä kolmioita keskeltä pienille kuopille, jotta sokeri ja kaneli pysyvät lehtitaikinan pinnalla paremmin.
  • Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. (mahdollisesti myös pähkinät)
  • Kuori omena ja pilko se n.0,5 cm paksuisiksi siivuiksi.
  • Aseta siivu lehtitaikinan leveämpään päähän.
  • Rullaa lehtitaikinat leveästä päästä ohuempaan päähän.
  • Voitele syntyneet rullat maidolla.
  • Paista 225 asteessa uuninkeskitasolla n. 15 min.




 Suosittelen erittäin paljon näitä omppupaloja. Nämä olivat erittäin hyvän makuisia.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)