torstai 13. lokakuuta 2016

Klassiset mokkapalat

Moikka!

Tänään vuorossa olisi mokkapaloja. Itselläni nämä onnistuivat todella hyvin ja ilmeisesti muukin perhe tykkäsi, koska nämä loppuivat jo kolmen päivän sisällä ;)


MOKKAPALAT

VALMISTUSAINEET:

Pohja

5 dl                  sokeria

5 dl                  vehnäjauhoja

2 tl                   vaniljasokeri


1  1/2 tl            soodaa

1 tl                    suolaa

2  1/2               vettä

200 g              margariinia

3-4 rkl            kaakaojauhe

1 dl                  piimää, maustamatonta jogurttia, maitoa tai vahvaa kahvia (itse käytin maitoa)

2                      kananmunaa


Kuorrute

100 g              margariinia

2 rkl               maitoa

1 rkl                kaakaojauhetta

tomusokeria



VALMISTUSOHJE:

Pohja
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suolaseos.
  • Yhdistä jauhot ja kaakao.
  • Lisää tämän jälkeen joukkoon piimä.
  • Kun taikina on jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmunat.
  • Levitä seos uuninpellille.
  • Paista 200 asteessa uuninkeskitasolla 20 min.
  • Anna jäähtyä ja kuorruta.

Kuorrute

  • Kiehauta aineet.
  • Lisää joukkoon tomusokeria, kunnes kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi piirakan päälle.



Tämä oli yksi ensimmäisistä resepteistä jonka pienenä sain ja siitä lähtien olen näitä tehnyt. Mokkapalat ovat oiken minun pravuurini. Suosittelen, tämä ohje ei ikinä petä.





Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
 



torstai 6. lokakuuta 2016

Omppupalat

Heippa!

Ensinäkin haluan vähän pohjustaa blogin muustosta. (Jos et vielä siis huomannut, blogini ei ole enään ainoastaan ruokablogi vaan myös sisustusblogi.) Muutokseen on vain yksi syy... Ajattelin lisätä tähän blogiin myös toisen lähellä syndäntäni olevan asian eli sisustamisen. :-)
Joka viikko tulee edelleen torstaisin klo. 18.00 uusi postaus ja facebookissani (sinne pääset tästä) kerron onko luvassa sisustus- vai ruokapostaus.



Onko maailman helpoin resepti nyt löydetty?!
Kokeilin tuossa tällaisia super helppoja herkkuja. Ohje oli todella, todella helppo ja yksinkertainen. Suosittelen.


OMPPUPALAT


VALMISTUSAINEET: 

500 g                     lehtitaikinaa

1-2                          omena 

1  1/2 tl                  sokeria (per pala)

0,5-1 tl                   kanelia (per pala)

(jos haluaa, niin pähkinöitäkin voi ripotella pinnalle)




VALMISTUSOHJE: 

  • Puolita lehtitaikina levyt keskeltä kahtia ja syntyneen neliöt kulmasta kulmaan.
  • Painele syntyneitä kolmioita keskeltä pienille kuopille, jotta sokeri ja kaneli pysyvät lehtitaikinan pinnalla paremmin.
  • Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. (mahdollisesti myös pähkinät)
  • Kuori omena ja pilko se n.0,5 cm paksuisiksi siivuiksi.
  • Aseta siivu lehtitaikinan leveämpään päähän.
  • Rullaa lehtitaikinat leveästä päästä ohuempaan päähän.
  • Voitele syntyneet rullat maidolla.
  • Paista 225 asteessa uuninkeskitasolla n. 15 min.




 Suosittelen erittäin paljon näitä omppupaloja. Nämä olivat erittäin hyvän makuisia.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
 

 

torstai 29. syyskuuta 2016

Valkosipuliset solmusämpylät

Moikka!

Tänään luvassa olisi erittäin hyviä sämpylöitä, mutta nämä eivät olekkaan aivan normaaleja sämpylöitä vaan ne ovat maustettu valkosipulilla. 


VALKOSIPULISET SOLMUSÄMPYLÄT
n.15 kpl.


VALMISTUSAINEET: 

2,5 dl                 maitoa tai vettä

15 g                    hiivaa

1 rkl                   siirappia tai hunajaa

0,5 tl                  suolaa

3                         valkosipulinkynttä

5,5-6 dl              vehnäjauhoja

0,5 dl                 öljyä tai 50 g margariinia


VALMISTUSOHJE: 
  • Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
  • Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Lisää siirappi, suola ja valkosipuli.
  •  Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa käsin.
  • Lisää loppuvaiheessa öljy tai huoneenlämpöinen margariini.
  • Anna taikinan kohta lämpimässä paikassa n.30- 45 min.
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan.
  • Leivo paloista n. 15-25 cm pitkiä pötköjä ja tee niistä löyhiä solmuja.
  • Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota n.15 min.
  • Voitele sämpylä munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min. (itselläni riitti 10 min.)





Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen näitä joihinkin juhliin pikkusuolaisiksi.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)



torstai 22. syyskuuta 2016

Pullataikinasta moneksi #2

Moikka!

Tänään tulee pullataikinasta moneksi postauksen toinen osa. Tässä postauksessa ajattelin leipoa tällaisia mustikkapiirasia.

Pohjaksi tarvitset pullataikinan joho löydät ohjeen postauksestani Pullataikinasta moneksi. Pääset postaukseen myös tästä. 


MUSTIKKAPIIRASET
n.16 kpl


VALMISTUSAINEET: 

1 annos                          pullataikinaa

5 dl                                 mustikoita

2 rkl                               perunajauhoja

3/4 dl                            sokeria



VALMISTUSOHJE: 
  • Leivo pullataikinasta 16 pikkupullaa.

  • Kohota pullat leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 10-15 min.

  • Soseuta puolet mustikoista.

  • Sekoita loput mustikoista sekä perunajauhot ja sokeri joukkoon.

  • Paina lasilla kuoppa kohonneiden pikkupullien päälle. 

  • Voitele pullien reunat.

  • Pistele pohjaa haarukalla.

  • Täytä mustikka täytteellä.

  • Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 min.  





Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)





 

torstai 15. syyskuuta 2016

Pizza

Heippa!

Tänään vuorossa olisi pizzaa. Tästä postauksesta löydät ohjeet pizzapohjaan, tomaattikastikkeeseen ja täyte ehdotuksia.


PIZZAPOHJA

VALMISTUSAINEET:

1  1/2 dl                   vettä

1/4                            pala hiivaa

n. 3 dl                      vehnäjauhoja

2 rkl                         öljyä

1 tl                            suolaa
  


VALMISTUSOHJE:
  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla.
  • Lisää vehnäjauhot, öljy ja suola.
  • Alusta taikina käsin.
  • Taputtele tai kauli taikina pellille leivinpaperin päälle pyöreäksi, ohueksi pizzapohjaksi. (Itse levitin taikina koko pellille eli neliön muotoiseksi.)
  • Peitä leivinliinalla ja jätä kohoamaan lämpöiseen paikkaan 10-15 minuutiksi.
  • Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja täytä pizza.
  • Paista pizza 250 asteessa uunin keskitasossa 15 min.



TOMAATTIKASTIKE

VALMISTUSAINEET:

1 pieni tkl                    tomaattipyreetä

1 dl                                tomaattimurskaa

1 tl                                 basilikaa tai pizzamaustetta

1 pala                            sipulia

1                                     valkosipulin kynsi


VALMISTUSOHJE: 
  • Sekoita tomaatipyree ja tomaattimurska keskenään pienessä kulhossa.
  • Hienonna sipulit.
  • Sekoita sipulit tomaattipyreen ja -murskan joukkoon.
  • Mausta basilikalla tai pizzamausteella.
  

TÄYTE EHDOTUKSIA 

Itse laitoi pizzaan: jauheliha, kinkku, herkkusienet, ananas, jalapeno, oliivit ja tomaattia. 
Te saatte kuitenkin täyttää pizzanne ihan miten haluatte. 



Tämä oli hyvää. Tätä oli myös kiva tehdä. Suosittelen.

 Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)


 
 

torstai 8. syyskuuta 2016

Omena-kanelimuffinit

Heippa!

Sain tuossa äkillisen päähänpiston, että haluaisin leipoa muffineita. Päädyin siis näihin todella herkullisiin muffineihin.


  
OMENA-KANELIMUFFINIT  

n. 12-14 kpl

VALMISTUSAINEET: 

100 g                                 margariinia

1  1/2 dl                             sokeria 

3                                         munaa

3 dl                                    vehnäjauhoja
 
2 tl                                     leivinjauhetta

1 tl                                     vaniliinisokeria
 
4 dl                                    raastettua omenaa (250 g, n.2 kpl) 

1  1/2 tl                             kanelia




 VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.

  • Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa.

  • Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  • Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri ja kaneli.
 
  • Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan sähkövatkaimella.

  • Kuori ja raasta omenat.

  • Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta ja omenaraaste.

  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 12-15min. 






KUORRUTE

VALMISTUSAINEET:

3 dl                          tomusokeria

2 rkl                        kaakaojauhetta

1-2 rkl                    vettä
 

VALMISTUSOHJE:   

  • Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään.

  • Sekoita kaakaotomusokeriin vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää.

  • Valuta kuorrute lusikalla jäähtyneiden muffinien päälle.

  • Koristele. 








Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen todella paljon.

Kertojaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)






torstai 1. syyskuuta 2016

Syksyn satoa

Heippa!

Elokuu on nyt ohi ja vuorossa olisi taas uuden kysymyksen aika!
Elokuun kysymys: Kesän makein maku oli...?
Tulokset: Mansikat 60%
                Jäätelö 40%

Minunkin mielestä kesän makein maku oli mansikat! Muistakaa käydä vastaamassa syyskuun kysymykseen!



Tänään vuorossa olisi syksyn satoa. Elikkäs tästä postauksesta löydät reseptit erittäin suosittuihin lehtikaalisipseihin sekä kesäkurpitsa-fetavuokaan.


KESÄKURPITSA-FETAVUOKA

VALMISTUSAINEET:

2                   kesäkurpitsaa

7-8                tomaattia

3                   valkosipulinkynttä

250 g            fetajuustoa

1/2 dl            öljyä

2 tl                basilikaa

1 tl                mustapippuria

1 tl                suolaa


VALMISTUTOHJE: 
  • Voitele uunivuoka.
  • Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
  • Asettele ne lomittain uunivuokaan.
  • Hienonna valkosipuli ja fetajuusto.
  • Lisää ne vuokaan kasvisten päälle.
  • Sekoita öljy ja mausteet keskenään.
  • Lisää öljy-mausteseos vuokaan. 
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin tunti. 








LEHTIKAALISIPSIT 

VALMISTUSAINEET:

100-200 g                lehtikaalin lehtiä

2-3 rkl                          oliiviöljyä

1/2-1 tl                          suolaa


VALMISTUSOHJE: 


  • Pese lehtikaalin lehdet.
  • Leikka niistä paksu keskiruoti pois.
  • Leikkaa lehdet reiluiksi suupaloiksi.
  • Pyörittele lehdet oliiviöjljyssä.
  • Mausta suolalla.
  • Levitä kaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Paahda 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. (Kääntele lehtiä kerran pari kypsennyksen aikana.)
  





Suosittelen molempia erittäin paljon. Molemmat olivat todella nopeita ja yksinkertaisia tehdä! Suosittelen todella paljon. :) 


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!