Heips!
Tänään ajattelin tehdä ystävänpäivä huonepostauksen, mutta päätin liittää tähän mukaan myös yhden reseptin ja yhden extra jutun. Elikkäs tästä postauksesta löydät kaksi ystävänpäivä sisustusideaa, reseptin keksirouhe-mansikkajäädykkeestä ja sellaisen hauskan jutun jollen en nyt vain keksinyt nimeä. ;D
Aloitetaan sisustusideoilla!
TARVITSET:
vaaleanpunaista kangasta
valkoista kangasta
kuumaliimaa
sakset
1 tyynyt
- Tee vaaaleanpunaisesta kankaasta tyynyliina samalla tavalla kuin postauksessani syksyinen huone. (sinne pääset tästä)
- Leikkaa valkoisesta kankaasta love teksti sekä 12 pientä sydäntä.
- Sommittele sydämet ja teksti tyynyliinalle ja liimaa. ♥
- Ostin kaupasta nuo kaksi söpöä sydän tyynyä. ♥
- Nallesta tein itse ystävänpäiväisen. Löysin kotoa pehmolelun jonka sylissä oli tuo sydän. Leikkasin sydämen pois ja neuloin sen kaupasta ostamaani nalleen. ;D ♥
- Tein tuollaisen valkoisen hyllykön koulussa puukäsitöissä. Se on suurin aarteeni, koska sinne on aivan ihana ostaa söpöjä pieniä tavaroita. ♥
- Vaihdan sinne aina juhlan ja vuodenajan mukaan koristeita.
- Jos sinulla on jossain mahdollisuus tehdä tuollainen niin suosittelen. 👍
- Ison punaisen sydämen tein myös koulussa puukäsitöissä. (Tein niitä itseasiassa aika monta ja laitoin niitä koristeeksi ympäri huonettani muutenkin.)♥
Seuraavaksi vuorossa olisi:
KEKSIROUHE-MANSIKKAJÄÄDYKE
Oli yksinkertainen ja erittäin helppo tehdä. Myös aivan mahtavan, ihanan ja herkullisen makuinen. ♥
VALMISTUSAINEET:
1 pkt (175g) dominoita tai muita vastaavia
300g mansikoita
2 dl kouhukermaa
200g mansikkarahkaa
50g maitorahkaa
1 dl tomusokeria
1 dl sokeria
VALMISTUSOHJE:
- Soseuta puolisulaneet mansikat.
- Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, mansikkarahka, tomusokeri ja sokeri sileäksi.
- Lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.
- Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan.
- Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen.
- Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.
- Kumoa n.5 min huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.
- Voit koristella jäädykkeen vielä suklaalastuilla vuolemalla suklaata juustohöylällä.
Seuraavaksi se jolle nyt keksin erittäin osuvan nimen:
STRÖSSELI-VAAHTOKARKKI-KUKKAKIMPPU
Nämä olivat todella helpoja tehdä! Jos olet saamssa esim. vieraita niin kannattaa tajoilla näitä. Nämä ovat kuitenkin ystävänpäiväisiä, mutta ei likaa. :)
TARVITSET:
grillitikkuja tai ohuita värikkäitä pillejä
sydänvaahtokarkkeja
strösseleitä
maitoa
maljakko
sakset
VALMISTUSOHJE:
- Ota vaahtokarkki ja leikka sydämen alaosaan pieni lovi.
- Tökkää grillitikku tai pilli loveen.
- Kaada maitoa lasiin sen verran että yksi vaahtokarkki mahtuu sinne ja kaada strösseleitä lautaselle.
- Kasta vaahtokarkki pikaisesti maitoon ja pyörittele vahhtokrkkia strösseleissä.
- Tee useampia ja laita maljakkoon. ♥
Nämä kaikki olevat todella hyviä ja helppoja tehdä suosittelen.!
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE! ♥♥♥
Moikka!
Tänään vuorossa olisi suklaakeksikuppikakkuja. Näihin muffineihin tulee himo! Sisällä murskattuja suklaakerroskeksejä ja pohjanakin on rapea keksi. Itse käytin kekseinä Oreoita, mutta voit toki käyttää muitakin keksejä esim. Doiminoita.
SUKLAAKEKSIKUPPIKAKUT
VALMISTUSAINEET:
Taikina:
20 pyöreää suklaakerroskeksiä
115 g sulaa voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 isoa kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl maitoa
Kuorrute:
115 g maustamatonta tuorejuustoa
55 g pehmeää voita tai margariinia
1 tl vaniliinisokeria
2 dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE:
- Pane 12 paperivuokaa muffinipeltiin ja vuokien pohjalle keksi.
- Murskaa loput keksit karkeasti ja pane sivuun.
- Vaahdota voi ja sokeri kulossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vatkaa vähitellen sekaan munat ja lisää lusikallinen jauhoja, jos seos alkaa juoksettua.
- Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja käänetle taikinaa varovasti metallilusikalla.
- Kääntele sekaan vaniliinisokeri, maito ja keksi murska.
- Jaa taikina tasan paperivuokiin.
- Paista muffineja 180 asteessa uunin keskitasossa 20-25 min. tai kunnes taikina on kohonnut, saanut kullanruskean värin ja tuntuu kiinteältä.
- Kuorrute: Sekoita juusto ja voi kulhossa puulastalla tasaiseksi.
- Vatkaa sekaan vaniliinisokeri, siivilöi päälle tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kuunnes kuorute on tasaista ja notkeaa.
- Säilytä käyttöhetkeen saakka jääkaapissa.
- Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.
HUOM! Ensi viikon postaus tulee jo tiistaina 14.2. koska silloin tulee jotain ystävänpäivään liittyvää. ;)
Kertokaa ihmeesä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Heippa!
Tänään kokeilin tällaisia cappuccinoneliöitä. Vaikka en ole mikään hirveä kahvin ystävä, nämä olivat silti erittäin hyviä.
CAPPUCCINONELIÖT
VALMISTUSAINEET:
Taikina:
225 g sulaa voita tai margariinia
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
3 ¼ dl ruskeaa sokeria
4 kananmunaa
3 rkl pikakahvijauhetta, joka on liuennut 2 rkl:een kuumaa vettä
Valkosuklaakuorrute:
150 g valkosuklaata paloiteltuna
55g sulaa voita tai margariinia
3 rkl maitoa
3 dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE:
- Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon.
- Lisää voi tai margariini, sokeri, munat ja kahvi.
- Sekoita hyvin käsin tai sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista.
- Laita leivinpaperi (n. 28x18 cm) vuoan pohjalle.
- Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista vuokaa 180 asteessa uuninkeskitasossa 35-40 min. tai kunnes paistos on kohonnut ja kiinteä.
- Anna paistoksen jäähtyä täysin.
- Kuorrute: Pane suklaa, voi ja maito kulhoon poreilevan vesikattilan ylle.
- Hämmennä kunnes suklaa on sulanut.
- Nosta kulho vesihauteesta ja siivilöi tomusokeri sekaan.
- Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja levitä paistoksen päälle.
- Hunnuta siivilöidyllä kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Moips!
Tänään tehdään kanelikuorrutettuja banaanimuffineita. Nämä olivat suussasulavia ja erittäin herkullisia.
KANELIKUORRUTETU BANAANIMUFFINIT
VALMISTUSAINEET:
Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ¾ dl sokeria
6 rkl maitoa
2 kananmunaa
150g sulatettua margariinia tai voita
2 banaania soseena
Kuorrute:
50g maustamatonta tuorejuustoa
60g margariinia tai voita
1 tl kanelia
1 ½ dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE:
- Aseta 12 muffinivuokaa muffinipellin syvennyksiin tai pellille leivinpaperin päälle.
- Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita keskenään.
- Vaahdota eri kulhossa maito, munat ja margariini tai voi keskenään.
- Sekoita joukkoon hitaasti jauhoseos vatkaamatta.
- Lisää sekaan myös banaanisose.
- Lusikoi taikina paperivuokiin.
- Paista muffineita 200 asteessa uunin keskitasolla 20 min. tai kunnes ne ovat kohonneita ja kullankeltaisia.
- Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto ja margariini kulhossa.
- Lisää sitten sekaan kaneli ja tomusokeri, vatkaa kuohkeaksi.
- Pane kuorrute jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi ja levitä sitten lusikallinen kunkin muffinin päälle.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Heips!
Tänään vuorossa olisi kasvispiirakkaa. Kun tuossa pari postausta taaksepäin leivoin kinkkupiirakkaa, niin siitä innostuneena päätin leipoa myös kasvispiirakan.
KASVISPIIRAKKA
VALMISTUSAINEET:
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita tai-leseitä
2tl leivinjauhetta
200g margariinia tai voita
1dl kylmää vettä
10 cm purjoa
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
½ prk raejuustoa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
¾ tl yrttisuolaa tai suolaa
1 tl yrttejä esim. persiljaa, basilikaa, oreganoa
VALMISTUSOHJE:
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28cm).
- Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään kulhossa.
- Nypi pehmeä margariini sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi.
- Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. (Lisää vähän enemmän vettä, jos näyttää että taikina on aivan kuivaa.)
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Halkaise, pese ja leikkaa purjo puolirenkaiksi.
- Halkaise paprika ja poista siemenet. Pese ja paloittele se.
- Pese, kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasviksia 5 min. Jäähdytä hieman.
- Levitä kasvisseos piirakkapohjan päälle.
- Sekoita keskenään raejuusto, maito, kananmunat ja mausteet.
- Levitä täyte vuokaan kasvisten päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasossa 30-40 min.
Tämäkin piirakka oli todella hyvää! Suosittelen. Oli myos helppo ja kiva tehdä. :)
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Moikka!
Tänään ajattelin tehdä italialaisia lihapullia ja perunamuusia sekä ruskeaa kastiketta.
Italialaiset lihapullat eivät eroa normaaleista lihapullista millään muulla tavalla kuin että italialaisiin lihapulliin tulee valkosipulia ja oreganoa.
ITALIALAISET LIHAPULLAT
VALMISUTSAINEET:
½ dl vettä tai maitoa
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
½ sipulia
¾ tl suolaa
¼ tl jauhettua maustepippuria
½ tl paprikajauhetta
250 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa tai basilikaa
VALMISTUSOHJE:
- Sekoita nesteen joukkoon kananmuna ja korppujauhot ja jätä seos tupoamaan hetkeksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hienonnettua sipulia muutama minuutti pienessä öljytilkassa paistinpannussa liedella.
- Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon mausteet, sipuli ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kuori vielä valkosipunkynnet ja puserra ne taikinan joukkoon. Sekoita.
- Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin.
- Laita pyörykät leivinpaperin päälle pellille.
- Paista lihapullat 225 asteessa uunin keskitasossa 15 minuuttia.
RUSKEA KASTIKE LIHAPULLILLE
VALMISTUSAINEET:
4 dl vettä
¼ lihaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus pippuria
½ rkl tomaattisosetta tai soijakastiketta
½ rkl kermaa
1 tl sinappia
VALMISTUSOHJE:
- Sekoita 1 dl vettä ja vehnäjauhot keskenään.
- Kuumenna loput 3 dl vedestä kiehuvaksi kattilassa. Lisää lihaliemikuutio.
- Sekoita vehnäjauho-vesi seos kattilaan.
- Mausta kestike soijalla, tomaattisoseella tai sinapilla.
- Anna kastikkeen kypsyä noin 5 min.
- Tarkista maku ja lisää kerma.
PERUNASOSE
VALMISTUSAINEET:
6-8 perunaa
½-1 tl suolaa
1-2 dl maitoa
VALMISTUSOHJE:
- Pese, kuori ja huuhtele perunat. Jos haluat nopeuttaa perunoiden kypsymistä, lohko perunat.
- Pane perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi (noin 20-30 min.)
- Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon noin 1 dl kuumaa maitoa vähitellen, ettei soseesta tule liian löysää. Sekoita.
- Kaada maitoa vähitellen lisää, jos perunasose on liian kiinteää.
- Mausta perunasose suolalla ja vatkaa se kuohkeaksi. (Jos käytät sähkövatkainta, älä vatkaa kauan, ettei soseesta tule liisterimäistä.)
Mielestäni nämä olivat erittäin herkullisia. Suosittelen.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
Heippa!
Leivoin tuossa uudenvuoden aattona tuollaisen Napolinkakun. Kakku oli erittäin hyvää!
Tein erivärisillä kuorrutteilla kakun päälle raketin tuodakseni enemmän uudenvuoden meininkiä kakkuun. ;D
NAPOLINKAKKU
VALMISTUSAINEET:
1 ½ rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 ½ rkl kuumaa vettä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
225 g voita pehmeänä
2 ½ dl sokeria
4 munaa
2 rkl maitoa
½ tl vaniljauutetta
pinkkiä elintarvikeväriä
VALMISTUSOHJE:
- Voitele kaksi samankokoista kakkuvuokaa.
- Sekoita kaakaojauhe ja vesi pienessä kulhossa tasaiseksi tahnaksi ja pane sivuun.
- Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon ja lisää voi, sokeri, munat ja maito.
- Vatkaa ainekset sähkövatkaimella 1-2 minuutissa notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina tasaisesti kahteen kulhoon.
- Vatkaa suklaatahna yhteen taikinakulhoon.
- Vatkaa toiseen kulhoon vaniljauute ja niin paljon pinkkiä elintarvikeväriä, että taikina on pirteän vaalean punaista.
- Lusikoi taikinat vuoideltuihin vuokiin ja tasoita pinnat varovasti.
- Paista vuokia 180 asteessa uunin keskitasolla 25 min. tai kunnes paistokset ovat kohonneet ja tuntuvat kiinteiltä. (Suklaa paistosta voi joutua paistamaan 4-5 minuuttia pidempään.)
- Anna paistosten jäähtyä täysin.
KUORRUTUS JA KAKUN KOKOAMINEN
VALMISTUSAINEET:
175 g pehmeää suolatonta voita
n.5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl vettä kuumana
VALMISTUSOHJE:
- Vaahdota voi kulhossa sähkövatkaimella 2-3 min, kunnes se on hyvin pehmeää ja vaaleaa.
- Siivilöi sekaan puolet tomusokerista ja sekoita puulastalla voivaahtoon.
- Siivilöi kulhoon loppu tomusokeri ja sekoita uudestaan.
- Lisää vaniljauute ja vatkaa 2-3 min. tai kunnes seos on hyvin tasaista, kermaista ja vaaleaa.
- Lisää kuuma vesi ja vatkaa vielä 30 sekunttia, jotta voikreemistä tulee silkkisen notkeaa.
- Levitä pinkin paistoksen päälle kuorrutetta ja aseta sen päälle suklaapaistos.
- Levitä ohut kuorrutekerros kakun sivuille ja päälle.
- Nosta kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Jaa loppu kuorrute kulhoihin haluamasi värien mukaan. (Itselläni oli viisi kulhoa. Pinkki, vaaleanpunainen, vihreä, harmaa ja valkoinen.)
- Koristele haluamasi tavalla. (Itse levitin toisen kerroksen valkoista sivuille, harmaan kakun päälle ja värikkäillä tein hammastikkuja käyttäen raketin kakun päälle.)
Tämä kakku maistui todella hyvälle! Suosittelen!
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
ERITTÄIN HYVÄÄ UUTTAVUOTTA 2017! 🎆🎆