torstai 25. elokuuta 2016

Omenapiirakka

Moikka!

Tänään vuorossa olisi leivos jota olen leiponut jo ihan pikku tytöstä asti. Tämä on erittäin helppo piirakka.
(Vielä pari päivää elokuun kysymystä jäljellä... Oletteko jo vastanneet?)


OMENAPIIRAKKA

VALMISTUSAINEET:


1                           kananmuna

1 dl                       sokeria

100 g                    voita

1 dl                       maitoa

2  1/2 dl               vehnäjauhoja

1  1/2 dl               leivinjauhetta 



PÄÄLLE:

4                            omenaa

1-2 tl                     kanelia

75 g                       voita

0,75 dl                  sokeria

2 dl                        kaurahiutaleita



VALMISTUSOHJE: 

  • Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.
  • Sekoita puuhaarukalla kananmuna ja sokeri.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet.
  • Lisää joukkoon pehmeä tai juokseva voi.
  • Lisää joukkoon maito ja kuivat aineet.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
  • Kuori ja lohko omenat.
  • Asettele lohkot taikinan päälle.
  • Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  • Sekoita pinnalle tuleva sokeri ja kaurahiutaleet keskenään.
  • Lisää joukkoon vielä pehmeä tai jokseva pinnalle takoitettu voi.
  • Ripottele seos omenoiden päälle.
  • Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
 








Niin kuin alussa jo mainitsin niin olen tosiaan ihan pienestä tytöstä asti tätä piirakkaa leiponut ja on muuten aina onnistunut. 
Suosittelen tätä on todella hyvää!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



 

torstai 18. elokuuta 2016

Rentoa kokkausta meksikolaisittain

Moikka!

Blogistani löytyy joka kuukausi kysymys/kysely. 
Heinäkuun kysymys oli: Minkälaisia ruokia haluaisitte minun tekevän?
TULOKSET:  Makeita  50% äänistä
                         Suolaisia  50% äänistä

On kiva kuulla että haluatte molempia yhtä paljon. Blogistani löytyy tällä hetkellä enemmän makeita kuin suolaisia ruokia. Yritän siis tehdä hieman enemmän suolaisia, mutta tottakai myös makeita on tulossa. :)

Kiitos äänistä ja muistakaa käydä vastaamassa elokuun kysysmykseen! :-)


Tänään vuorossa olisi tacopaistos. Täydellinen ruoka perjantai- tai lauantai-illan löhöilyyn.


TACOPAISTOS

4:lle


VALMISTUSAINEET: 


400 g                                 jauhelihaa

1/2 pussia                         tacomaustetta 

1                                          sipuli

3                                         tomaattia

1                                          paprika

1 pussi                               pakastemaissia

1 prk                                  tacokastiketta (salsaa)

3 dl                                    juustoraastetta



VALMISTUSOHJE: 
  • Voitele uunivuoka.
  • Hienonna sipuli.
  • Leikkaa tomaatit ja paprika siivuiksi.
  • Paista jauheliha ja lisää tacomauste.
  • Kuullota hienonnettu sipuli lihan kanssa.
  • Kun liha ja sipuli ovat valmiita, kumoa ne voideltuun uunivuokaan.
  • Asettele paprika- ja tomaattisiivut päälle ja lisää maissi.
  • Kaada päälle tacokastike ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  • Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasossa kunnes juusto on sulanut ja se on saanut vähän väriä.

  


Tarjoile salaatin ja nachojen kera.

Yllätyin kuinka hyvää tämä oli. Valitsin salsakastikkeesta mediumin, mutta mielestäni silti se oli aika tulinen. Se ei kuitentaan haitannut, kun kastiketta söi tortillasipsien kanssa.
Suosittelen erittäin paljon.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!  :-)


 

torstai 11. elokuuta 2016

Sitruunamuffinit

Moikka!

Tänään päätin leipoa sitruunamuffineita! En itse ole ennen tiennyt tykkääväni sitruunasta yleensäkkään, mutta kun kokeilin näitä muffineita tajusin, että pidänkin sitruunasta. ;D


SITRUUNAMUFFINIT

n. 12-14 kpl


VALMISTUSAINEET: 


100 g                                 margariinia

1  1/2 dl                             sokeria 

3                                         munaa

3 dl                                    vehnäjauhoja 

2 tl                                     leivinjauhetta

1 tl                                     vaniliinisokeria

1/2                                     sitruunan kuori raastettuna

2 rkl                                   sitruunan mehua

1 rkl                                    hunajaa



VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.

  • Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa.

  • Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  • Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe, ja vaniliinisokeri.

  • Pese sitruuna hyvin ja raasta vähän sen kuorta.

  • Purista sitruunasta mehu.

  • Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan sähkövatkaimella.

  • Lisää kuoriraaste, mehu ja hunaja.

  • Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.

  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 12-15min. 



 KUORRUTE

VALMISTUSAINEET:

3 dl                          tomusokeria

1-2 rkl                     appelsiinimehua

(4-5 tippaa             keltaista elintarvikeväriä, jos haluat kuorrutteesta keltaisemman)

                                 strösseleitä



VALMISTUSOHJE:   

  • Sekoita tomusokeriin mehua vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää.

  • Valuta kuorrute lusikalla jäähtyneiden muffinien päälle.

  • Koristele. 




Tosiaan niin kuin sanoinkin nämä muffini ovat todella hyviä!

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)
 


 

perjantai 5. elokuuta 2016

Mustikkapiirakka

Moikka!

Tänään vuorossa olisi mustikkapiirakka murotaikinalla. Mielestäni tämä oli erittäin helppo tehdä, suosittelen.



MUSTIKKAPIIRAKKA


POHJA

VALMISTUSAINEET:


100 g                             margariinia tai voita

1 dl                                sokeria

1                                     kananmuna

2 dl                                vehnäjauhoja 

1 tl                                 leivinjauhetta



VALMISTUSOHJE:

  • Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.

  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.

  • Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.

  • Lisää kananmuna rasva-sokerivaahtoon ja vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella.

  • Lisää jauho-leivinjauheseos vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.

  • Taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille. 




 TÄYTE 

5 dl                       mustikoita

1/2 dl                    sokeria 

1 rkl                     perunajauhoja



  • Sekoita keskenään marjat, sokeri ja perunajauhot.

  • Kaada vuokaan pohjan päälle.

  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 25-30 min.







Tämä oli todella helppo ja nopea tehdä. Itselläni kesti alle 15 min. taikinan tekemisessä ja sitten laitoin sen vain uuniin. 
Mustikoiden sijasta voi kyllä halutessaan käyttää esim. vadelmia tai muita marjoja.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-) 
 

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Nahka ja grilli tirisee

Heips!

Tänään ajattelin tehdän makkaravartaita ja niiden kanssa helppoa ja raikasta tomaatti-sipuli-mozzarellasalaattia. Jälkiruoaksi on sitten mansikka-vesimelonismoothie.

Tämä ateria on täydellinen kuumana kesäpäivänä!


MAKKARAVARTAAT 

4:lle

VALMISTUSAINEET:


2 kpl                       grillimakkaraa

1                              keltainen paprika

1                              punainen paprika  
 
1                              vihreä paprika

8                             kirsikkatomaattia



Punaisen ja vihreän paprikan tilalla voi käytää kesäkurpitsaa.


VALMISTUSOHJE:

  • Leikkaa makkarat 16 yhtä suureksi palaksi.
  • Leikkaa paprikat sopivan kokoisiksi.
  • Pujota vuorotellen kasvikset ja makkaranpalat grillitikkuihin tai -vartaisiin. (Jos käytät puisia varrastikkuja, liota tikkuja vedessä ensin n.30 min.)
  • Grillaa vartaita niin kauan, että makkarat ovat paistuneet kunnolla ja kasvikset hieman pehmenneet.





TOMAATTI-SIPULI-MOZZARELLASALAATTI

VALMISTUSAINEET:
 
2                          isoa tomaattia

2                          kevätsipulia

1                          mozzarella

1/2 -1 tl                    suolaa

1/2 -1 tl                    pippuria


VALMISTUSOHJE:

  • Pilko tomaatti, mozzarella ja kevätsipuli varsineen.
  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.  





MANSIKKA-VESIMELONISMOOTHIE 

VALMISTUSAINEET:

500 g                            mansikoita (itse sulatin pakastemansikoita)

1/2 l                              vesimelonia

2-3 dl                            maustamatonta jogurttia

1 rkl                              hunajaa


VALMISTUSOHJE: 

  • Paloittele vesimelonit tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
  • Mittaa mansikat vesimelonien joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi.
  • Mittaa jogurtti ja hunaja tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
 
 
   
Mielstäni tämä ateria on ihanan raikas.
Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)  
 

 

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Pullataikinasta moneksi

Heippa!

Leivoin tässä pullia, mutta en halunnut pelkkiä peruspullia niin päätin tehdä myös suklaakierteitä ja taitaa sieltä yksi pullapoikakin löytyä.  ;D



PULLATAIKINA

VALMISTUSAINEET:


2  1/2 dl                   maitoa

25 g                         hiivaa

1                              kananmuna 

1 tl                          suolaa

1 dl                         sokeria

2 tl                          kadremummaa 

7-8 dl                     vehnäjauhoja 

100 g                     margariinia tai voita



VALMISTUSOHJE: 

  • Lämmintä maito kädenlämpöiseksi (+37 asteeseen).
  • Murenna hiiva maitoon ja sekoita puuhaarukalla.
  • Sekoita maidon joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
  • Lisää vehnäjauhoja vähitellen
  • Alusta taikinaa käsin.
  • Lisää pehmeä margariini ja vehnäjauhoja tarpeen mukaan.
  • Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
  • Peitä kulho leivinliinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikaan 30-40 minuutiksi.
  • Kun taikina on kohonnut siirrä se puhtaalle jauhoitetulle pöydälle.
  • Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois (älä vaivaa taikinaa, jos kaulit taikinasta levyn). 



PERUSPULLA 
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa se n.16 osaan.
  • Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta ne pellille leivinpaperille.
  • Kohota pullia leivinliinan alla vielä 10-15 min.
  • Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta.
  • Paista pullat 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.






SUKLAAKIERTEET


200 g                       leivontasuklaata

 
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  • Kaulitse taikinasta kaksi pitkulaista levyä.
  • Levitä suklaamassa kummankin levyn päälle.
  • Kääri levyt rullalle ja leikkaa paloiksi.
  • Laita leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja anna kohota leivinliinan alla 15-20 min.
  • Paista 225 asteessa uuninkeskitasossa n.10 minuuttia.







Pullataikinasta on kyllä moneksi. 
Onko teillä joitan reseptejä pullataikinasta?

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)