torstai 29. syyskuuta 2016

Valkosipuliset solmusämpylät

Moikka!

Tänään luvassa olisi erittäin hyviä sämpylöitä, mutta nämä eivät olekkaan aivan normaaleja sämpylöitä vaan ne ovat maustettu valkosipulilla. 


VALKOSIPULISET SOLMUSÄMPYLÄT
n.15 kpl.


VALMISTUSAINEET: 

2,5 dl                 maitoa tai vettä

15 g                    hiivaa

1 rkl                   siirappia tai hunajaa

0,5 tl                  suolaa

3                         valkosipulinkynttä

5,5-6 dl              vehnäjauhoja

0,5 dl                 öljyä tai 50 g margariinia


VALMISTUSOHJE: 
  • Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
  • Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Lisää siirappi, suola ja valkosipuli.
  •  Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa käsin.
  • Lisää loppuvaiheessa öljy tai huoneenlämpöinen margariini.
  • Anna taikinan kohta lämpimässä paikassa n.30- 45 min.
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan.
  • Leivo paloista n. 15-25 cm pitkiä pötköjä ja tee niistä löyhiä solmuja.
  • Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota n.15 min.
  • Voitele sämpylä munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min. (itselläni riitti 10 min.)





Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen näitä joihinkin juhliin pikkusuolaisiksi.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte. :-)



torstai 22. syyskuuta 2016

Pullataikinasta moneksi #2

Moikka!

Tänään tulee pullataikinasta moneksi postauksen toinen osa. Tässä postauksessa ajattelin leipoa tällaisia mustikkapiirasia.

Pohjaksi tarvitset pullataikinan joho löydät ohjeen postauksestani Pullataikinasta moneksi. Pääset postaukseen myös tästä. 


MUSTIKKAPIIRASET
n.16 kpl


VALMISTUSAINEET: 

1 annos                          pullataikinaa

5 dl                                 mustikoita

2 rkl                               perunajauhoja

3/4 dl                            sokeria



VALMISTUSOHJE: 
  • Leivo pullataikinasta 16 pikkupullaa.

  • Kohota pullat leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 10-15 min.

  • Soseuta puolet mustikoista.

  • Sekoita loput mustikoista sekä perunajauhot ja sokeri joukkoon.

  • Paina lasilla kuoppa kohonneiden pikkupullien päälle. 

  • Voitele pullien reunat.

  • Pistele pohjaa haarukalla.

  • Täytä mustikka täytteellä.

  • Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 min.  





Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)





 

torstai 15. syyskuuta 2016

Pizza

Heippa!

Tänään vuorossa olisi pizzaa. Tästä postauksesta löydät ohjeet pizzapohjaan, tomaattikastikkeeseen ja täyte ehdotuksia.


PIZZAPOHJA

VALMISTUSAINEET:

1  1/2 dl                   vettä

1/4                            pala hiivaa

n. 3 dl                      vehnäjauhoja

2 rkl                         öljyä

1 tl                            suolaa
  


VALMISTUSOHJE:
  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla.
  • Lisää vehnäjauhot, öljy ja suola.
  • Alusta taikina käsin.
  • Taputtele tai kauli taikina pellille leivinpaperin päälle pyöreäksi, ohueksi pizzapohjaksi. (Itse levitin taikina koko pellille eli neliön muotoiseksi.)
  • Peitä leivinliinalla ja jätä kohoamaan lämpöiseen paikkaan 10-15 minuutiksi.
  • Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja täytä pizza.
  • Paista pizza 250 asteessa uunin keskitasossa 15 min.



TOMAATTIKASTIKE

VALMISTUSAINEET:

1 pieni tkl                    tomaattipyreetä

1 dl                                tomaattimurskaa

1 tl                                 basilikaa tai pizzamaustetta

1 pala                            sipulia

1                                     valkosipulin kynsi


VALMISTUSOHJE: 
  • Sekoita tomaatipyree ja tomaattimurska keskenään pienessä kulhossa.
  • Hienonna sipulit.
  • Sekoita sipulit tomaattipyreen ja -murskan joukkoon.
  • Mausta basilikalla tai pizzamausteella.
  

TÄYTE EHDOTUKSIA 

Itse laitoi pizzaan: jauheliha, kinkku, herkkusienet, ananas, jalapeno, oliivit ja tomaattia. 
Te saatte kuitenkin täyttää pizzanne ihan miten haluatte. 



Tämä oli hyvää. Tätä oli myös kiva tehdä. Suosittelen.

 Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)


 
 

torstai 8. syyskuuta 2016

Omena-kanelimuffinit

Heippa!

Sain tuossa äkillisen päähänpiston, että haluaisin leipoa muffineita. Päädyin siis näihin todella herkullisiin muffineihin.


  
OMENA-KANELIMUFFINIT  

n. 12-14 kpl

VALMISTUSAINEET: 

100 g                                 margariinia

1  1/2 dl                             sokeria 

3                                         munaa

3 dl                                    vehnäjauhoja
 
2 tl                                     leivinjauhetta

1 tl                                     vaniliinisokeria
 
4 dl                                    raastettua omenaa (250 g, n.2 kpl) 

1  1/2 tl                             kanelia




 VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.

  • Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa.

  • Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  • Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri ja kaneli.
 
  • Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan sähkövatkaimella.

  • Kuori ja raasta omenat.

  • Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta ja omenaraaste.

  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 12-15min. 






KUORRUTE

VALMISTUSAINEET:

3 dl                          tomusokeria

2 rkl                        kaakaojauhetta

1-2 rkl                    vettä
 

VALMISTUSOHJE:   

  • Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään.

  • Sekoita kaakaotomusokeriin vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää.

  • Valuta kuorrute lusikalla jäähtyneiden muffinien päälle.

  • Koristele. 








Nämä olivat erittäin hyviä. Suosittelen todella paljon.

Kertojaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)






torstai 1. syyskuuta 2016

Syksyn satoa

Heippa!

Elokuu on nyt ohi ja vuorossa olisi taas uuden kysymyksen aika!
Elokuun kysymys: Kesän makein maku oli...?
Tulokset: Mansikat 60%
                Jäätelö 40%

Minunkin mielestä kesän makein maku oli mansikat! Muistakaa käydä vastaamassa syyskuun kysymykseen!



Tänään vuorossa olisi syksyn satoa. Elikkäs tästä postauksesta löydät reseptit erittäin suosittuihin lehtikaalisipseihin sekä kesäkurpitsa-fetavuokaan.


KESÄKURPITSA-FETAVUOKA

VALMISTUSAINEET:

2                   kesäkurpitsaa

7-8                tomaattia

3                   valkosipulinkynttä

250 g            fetajuustoa

1/2 dl            öljyä

2 tl                basilikaa

1 tl                mustapippuria

1 tl                suolaa


VALMISTUTOHJE: 
  • Voitele uunivuoka.
  • Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
  • Asettele ne lomittain uunivuokaan.
  • Hienonna valkosipuli ja fetajuusto.
  • Lisää ne vuokaan kasvisten päälle.
  • Sekoita öljy ja mausteet keskenään.
  • Lisää öljy-mausteseos vuokaan. 
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin tunti. 








LEHTIKAALISIPSIT 

VALMISTUSAINEET:

100-200 g                lehtikaalin lehtiä

2-3 rkl                          oliiviöljyä

1/2-1 tl                          suolaa


VALMISTUSOHJE: 


  • Pese lehtikaalin lehdet.
  • Leikka niistä paksu keskiruoti pois.
  • Leikkaa lehdet reiluiksi suupaloiksi.
  • Pyörittele lehdet oliiviöjljyssä.
  • Mausta suolalla.
  • Levitä kaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Paahda 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. (Kääntele lehtiä kerran pari kypsennyksen aikana.)
  





Suosittelen molempia erittäin paljon. Molemmat olivat todella nopeita ja yksinkertaisia tehdä! Suosittelen todella paljon. :) 


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!


 



torstai 25. elokuuta 2016

Omenapiirakka

Moikka!

Tänään vuorossa olisi leivos jota olen leiponut jo ihan pikku tytöstä asti. Tämä on erittäin helppo piirakka.
(Vielä pari päivää elokuun kysymystä jäljellä... Oletteko jo vastanneet?)


OMENAPIIRAKKA

VALMISTUSAINEET:


1                           kananmuna

1 dl                       sokeria

100 g                    voita

1 dl                       maitoa

2  1/2 dl               vehnäjauhoja

1  1/2 dl               leivinjauhetta 



PÄÄLLE:

4                            omenaa

1-2 tl                     kanelia

75 g                       voita

0,75 dl                  sokeria

2 dl                        kaurahiutaleita



VALMISTUSOHJE: 

  • Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.
  • Sekoita puuhaarukalla kananmuna ja sokeri.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet.
  • Lisää joukkoon pehmeä tai juokseva voi.
  • Lisää joukkoon maito ja kuivat aineet.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
  • Kuori ja lohko omenat.
  • Asettele lohkot taikinan päälle.
  • Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  • Sekoita pinnalle tuleva sokeri ja kaurahiutaleet keskenään.
  • Lisää joukkoon vielä pehmeä tai jokseva pinnalle takoitettu voi.
  • Ripottele seos omenoiden päälle.
  • Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
 








Niin kuin alussa jo mainitsin niin olen tosiaan ihan pienestä tytöstä asti tätä piirakkaa leiponut ja on muuten aina onnistunut. 
Suosittelen tätä on todella hyvää!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



 

torstai 18. elokuuta 2016

Rentoa kokkausta meksikolaisittain

Moikka!

Blogistani löytyy joka kuukausi kysymys/kysely. 
Heinäkuun kysymys oli: Minkälaisia ruokia haluaisitte minun tekevän?
TULOKSET:  Makeita  50% äänistä
                         Suolaisia  50% äänistä

On kiva kuulla että haluatte molempia yhtä paljon. Blogistani löytyy tällä hetkellä enemmän makeita kuin suolaisia ruokia. Yritän siis tehdä hieman enemmän suolaisia, mutta tottakai myös makeita on tulossa. :)

Kiitos äänistä ja muistakaa käydä vastaamassa elokuun kysysmykseen! :-)


Tänään vuorossa olisi tacopaistos. Täydellinen ruoka perjantai- tai lauantai-illan löhöilyyn.


TACOPAISTOS

4:lle


VALMISTUSAINEET: 


400 g                                 jauhelihaa

1/2 pussia                         tacomaustetta 

1                                          sipuli

3                                         tomaattia

1                                          paprika

1 pussi                               pakastemaissia

1 prk                                  tacokastiketta (salsaa)

3 dl                                    juustoraastetta



VALMISTUSOHJE: 
  • Voitele uunivuoka.
  • Hienonna sipuli.
  • Leikkaa tomaatit ja paprika siivuiksi.
  • Paista jauheliha ja lisää tacomauste.
  • Kuullota hienonnettu sipuli lihan kanssa.
  • Kun liha ja sipuli ovat valmiita, kumoa ne voideltuun uunivuokaan.
  • Asettele paprika- ja tomaattisiivut päälle ja lisää maissi.
  • Kaada päälle tacokastike ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  • Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasossa kunnes juusto on sulanut ja se on saanut vähän väriä.

  


Tarjoile salaatin ja nachojen kera.

Yllätyin kuinka hyvää tämä oli. Valitsin salsakastikkeesta mediumin, mutta mielestäni silti se oli aika tulinen. Se ei kuitentaan haitannut, kun kastiketta söi tortillasipsien kanssa.
Suosittelen erittäin paljon.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!  :-)