torstai 23. helmikuuta 2017

Kasvissosekeitto

Moikka!

Tänään luvassa olisi kasvissosekettoa. Olen pienestä asti pitänyt kasvissosekeitosta ja kyllä se edelleenkin maistuu.
Tämä ohje on erittäin helppo ja keittokin maistuu hyvältä.





KASVISSOSKEITTO


VALMISTUSAINEET:

4 porkkanaa

7 perunaa

1 sipuli

vettä niin että kaikki kasvikset peittyvät kattilassa

2 tl   suolaa

ripaus mustapippuria

2 dl   maitoa

2 tl   rakuunaa



VALMISTUSOHJE:


  • Pese, kuori ja lohko porkkanat ja perunat.
  • Kuori ja lohko sipuli.
  • Laita kasvikset, vesi ja suola kattilaan.
  • Keitä 25-30 minuuttia. (Kokeile kasvisten kypsyyttä.)
  • Soseuta kasvikset kattilassa survimella, sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. (HUOM! Älä kaada lientä pois!)
  • Lisää keittoon maito ja mausteet.
  • Kuumenna keitto kattilassa. (Sekoita kokoajan, ettei keitto pala pohjaan.)
  • Tarkista maku.



Tämä keitto on hyvää ja myös terveellistä! Suosittelen.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!



tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäivä spesiaali ♥


Heips!

Tänään ajattelin tehdä ystävänpäivä huonepostauksen, mutta päätin liittää tähän mukaan myös yhden reseptin ja yhden extra jutun. Elikkäs tästä postauksesta löydät kaksi ystävänpäivä sisustusideaa, reseptin keksirouhe-mansikkajäädykkeestä ja sellaisen hauskan jutun jollen en nyt vain keksinyt nimeä. ;D
Aloitetaan sisustusideoilla!


TARVITSET:

vaaleanpunaista kangasta
valkoista kangasta
kuumaliimaa
sakset
1 tyynyt




  • Tee vaaaleanpunaisesta kankaasta tyynyliina samalla tavalla kuin postauksessani syksyinen huone. (sinne pääset tästä)
  • Leikkaa valkoisesta kankaasta love teksti sekä 12 pientä sydäntä.
  • Sommittele sydämet ja teksti tyynyliinalle ja liimaa. ♥

  • Ostin kaupasta nuo kaksi söpöä sydän tyynyä. ♥
  • Nallesta tein itse ystävänpäiväisen. Löysin kotoa pehmolelun jonka sylissä oli tuo sydän. Leikkasin sydämen pois ja neuloin sen kaupasta ostamaani nalleen. ;D ♥ 



  • Tein tuollaisen valkoisen hyllykön koulussa puukäsitöissä. Se on suurin aarteeni, koska sinne on aivan ihana ostaa söpöjä pieniä tavaroita. ♥
  • Vaihdan sinne aina juhlan ja vuodenajan mukaan koristeita.
  • Jos sinulla on jossain mahdollisuus tehdä tuollainen niin suosittelen. 👍
  • Ison punaisen sydämen tein myös koulussa puukäsitöissä. (Tein niitä itseasiassa aika monta ja laitoin niitä koristeeksi ympäri huonettani muutenkin.)♥ 



Seuraavaksi vuorossa olisi:

KEKSIROUHE-MANSIKKAJÄÄDYKE



Oli yksinkertainen ja erittäin helppo tehdä. Myös aivan mahtavan, ihanan ja herkullisen makuinen. ♥ 


VALMISTUSAINEET:

1 pkt (175g)   dominoita tai muita vastaavia

300g   mansikoita

2 dl   kouhukermaa

200g   mansikkarahkaa

50g   maitorahkaa

1 dl   tomusokeria

1 dl   sokeria


VALMISTUSOHJE:

  • Rouhi keksit karkeaksi.
  • Soseuta puolisulaneet mansikat.
  • Vaahdota kerma.
  • Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, mansikkarahka, tomusokeri ja sokeri sileäksi.
  • Lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.
  • Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan.
  • Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen.
  • Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.
  • Kumoa n.5 min huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.
  • Voit koristella jäädykkeen vielä suklaalastuilla vuolemalla suklaata juustohöylällä. 





Seuraavaksi se jolle nyt keksin erittäin osuvan nimen:

STRÖSSELI-VAAHTOKARKKI-KUKKAKIMPPU



Nämä olivat todella helpoja tehdä! Jos olet saamssa esim. vieraita niin kannattaa tajoilla näitä. Nämä ovat kuitenkin ystävänpäiväisiä, mutta ei likaa. :)


TARVITSET:

grillitikkuja tai ohuita värikkäitä pillejä
sydänvaahtokarkkeja
strösseleitä
maitoa
maljakko
sakset


VALMISTUSOHJE:


  • Ota vaahtokarkki ja leikka sydämen alaosaan pieni lovi.
  • Tökkää grillitikku tai pilli loveen.
  • Kaada maitoa lasiin sen verran että yksi vaahtokarkki mahtuu sinne ja kaada strösseleitä lautaselle.
  • Kasta vaahtokarkki pikaisesti maitoon ja pyörittele vahhtokrkkia strösseleissä.
  • Tee useampia ja laita maljakkoon. ♥


 Nämä kaikki olevat todella hyviä ja helppoja tehdä suosittelen.!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)


IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE! ♥♥♥



torstai 9. helmikuuta 2017

Suklaakeksikuppikakut

Moikka!

Tänään vuorossa olisi suklaakeksikuppikakkuja. Näihin muffineihin tulee himo! Sisällä murskattuja suklaakerroskeksejä ja pohjanakin on rapea keksi. Itse käytin kekseinä Oreoita, mutta voit toki käyttää muitakin keksejä esim. Doiminoita.




SUKLAAKEKSIKUPPIKAKUT


VALMISTUSAINEET:

Taikina:

20 pyöreää suklaakerroskeksiä

115 g   sulaa voita tai margariinia

1 ½ dl   sokeria

2 isoa kananmunaa

2 dl   jauhoja

1 tl   leivinjauhetta

1 tl   vaniliinisokeria

1 rkl   maitoa


Kuorrute:

115 g   maustamatonta tuorejuustoa

55 g   pehmeää voita tai margariinia

1 tl   vaniliinisokeria

2 dl   tomusokeria



VALMISTUSOHJE:


  • Pane 12 paperivuokaa muffinipeltiin ja vuokien pohjalle keksi.
  • Murskaa loput keksit karkeasti ja pane sivuun.
  • Vaahdota voi ja sokeri kulossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa vähitellen sekaan munat ja lisää lusikallinen jauhoja, jos seos alkaa juoksettua.
  • Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja käänetle taikinaa varovasti metallilusikalla.
  • Kääntele sekaan vaniliinisokeri, maito ja keksi murska.
  • Jaa taikina tasan paperivuokiin.
  • Paista muffineja 180 asteessa uunin keskitasossa 20-25 min. tai kunnes taikina on kohonnut, saanut kullanruskean värin ja tuntuu kiinteältä.
  • Kuorrute: Sekoita juusto ja voi kulhossa puulastalla tasaiseksi.
  • Vatkaa sekaan vaniliinisokeri, siivilöi päälle tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kuunnes kuorute on tasaista ja notkeaa.
  • Säilytä käyttöhetkeen saakka jääkaapissa.
  • Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.


HUOM! Ensi viikon postaus tulee jo tiistaina 14.2. koska silloin tulee jotain ystävänpäivään liittyvää. ;)


Kertokaa ihmeesä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



torstai 2. helmikuuta 2017

Cappuccinoneliöt

Heippa!

Tänään kokeilin tällaisia cappuccinoneliöitä. Vaikka en ole mikään hirveä kahvin ystävä, nämä olivat silti erittäin hyviä. 




CAPPUCCINONELIÖT


VALMISTUSAINEET:

Taikina:

225 g   sulaa voita tai margariinia

3 ½ dl   vehnäjauhoja

1 tl   leivinjauhetta

1 rkl   kaakaojauhetta

3 ¼ dl   ruskeaa sokeria

4 kananmunaa

3 rkl pikakahvijauhetta, joka on liuennut 2 rkl:een kuumaa vettä


Valkosuklaakuorrute:

150 g   valkosuklaata paloiteltuna

55g   sulaa voita tai margariinia

3 rkl   maitoa

3 dl   tomusokeria



VALMISTUSOHJE:

  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon.
  • Lisää voi tai margariini, sokeri, munat ja kahvi.
  • Sekoita hyvin käsin tai sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista.
  • Laita leivinpaperi (n. 28x18 cm) vuoan pohjalle.
  • Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista vuokaa 180 asteessa uuninkeskitasossa 35-40 min. tai kunnes paistos on kohonnut ja kiinteä.
  • Anna paistoksen jäähtyä täysin.
  • Kuorrute: Pane suklaa, voi ja maito kulhoon poreilevan vesikattilan ylle.
  • Hämmennä kunnes suklaa on sulanut.
  • Nosta kulho vesihauteesta ja siivilöi tomusokeri sekaan.
  • Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja levitä paistoksen päälle. 
  • Hunnuta siivilöidyllä kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.




Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)



 

torstai 26. tammikuuta 2017

Kanelikuorrutetut banaanimuffinit

Moips!

Tänään tehdään kanelikuorrutettuja banaanimuffineita. Nämä olivat suussasulavia ja erittäin herkullisia.




KANELIKUORRUTETU BANAANIMUFFINIT


VALMISTUSAINEET:

Taikina:

2 ½ dl   vehnäjauhoja

1 tl   leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 ¾ dl   sokeria

6 rkl   maitoa

2   kananmunaa

150g   sulatettua margariinia tai voita

2 banaania soseena

Kuorrute:

50g   maustamatonta tuorejuustoa

60g   margariinia tai voita

1 tl   kanelia

1 ½ dl   tomusokeria


VALMISTUSOHJE:

  • Aseta 12 muffinivuokaa muffinipellin syvennyksiin tai pellille leivinpaperin päälle.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita keskenään.
  • Lisää sokeri.
  • Vaahdota eri kulhossa maito, munat ja margariini tai voi keskenään.
  • Sekoita joukkoon hitaasti jauhoseos vatkaamatta.
  • Lisää sekaan myös banaanisose.
  • Lusikoi taikina paperivuokiin.
  • Paista muffineita 200 asteessa uunin keskitasolla 20 min. tai kunnes ne ovat kohonneita ja kullankeltaisia. 
  • Jäähdytä.
  • Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto ja margariini kulhossa.
  • Lisää sitten sekaan kaneli ja tomusokeri, vatkaa kuohkeaksi.
  • Pane kuorrute jääkaappiin tekeytymään 15 minuutiksi ja levitä sitten lusikallinen kunkin muffinin päälle.




 Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)




torstai 19. tammikuuta 2017

Kasvispiirakka

Heips!

Tänään vuorossa olisi kasvispiirakkaa. Kun tuossa pari postausta taaksepäin leivoin kinkkupiirakkaa, niin siitä innostuneena päätin leipoa myös kasvispiirakan.



KASVISPIIRAKKA

VALMISTUSAINEET:

3dl   vehnäjauhoja

1dl   kaurahiutaleita tai-leseitä

2tl   leivinjauhetta

200g   margariinia tai voita

1dl   kylmää vettä

10 cm   purjoa

1   paprika 

1 porkkana

1 rkl   öljyä

½ prk   raejuustoa

2 dl   maitoa

2   kananmunaa

¾ tl   yrttisuolaa tai suolaa


1 tl   yrttejä esim. persiljaa, basilikaa, oreganoa


VALMISTUSOHJE:


  • Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28cm).

  • Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

  • Nypi pehmeä margariini sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi.

  • Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. (Lisää vähän enemmän vettä, jos näyttää että taikina on aivan kuivaa.)

  • Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  • Halkaise, pese ja leikkaa purjo puolirenkaiksi.

  • Halkaise paprika ja poista siemenet. Pese ja paloittele se.

  • Pese, kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

  • Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasviksia 5 min. Jäähdytä hieman.

  • Levitä kasvisseos piirakkapohjan päälle.

  • Sekoita keskenään raejuusto, maito, kananmunat ja mausteet.

  • Levitä täyte vuokaan kasvisten päälle.

  • Paista piirakkaa uunin keskitasossa 30-40 min.




Tämäkin piirakka oli todella hyvää! Suosittelen. Oli  myos helppo ja kiva tehdä. :)

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)




torstai 12. tammikuuta 2017

Lihapullat ja perunamuusi

Moikka!

Tänään ajattelin tehdä italialaisia lihapullia ja perunamuusia sekä ruskeaa kastiketta.
Italialaiset lihapullat eivät eroa normaaleista lihapullista millään muulla tavalla kuin että italialaisiin lihapulliin tulee valkosipulia ja oreganoa.



ITALIALAISET LIHAPULLAT


VALMISUTSAINEET:

½ dl   vettä tai maitoa

1   kananmuna

½ dl   korppujauhoja

½   sipulia


¾ tl   suolaa


¼ tl   jauhettua maustepippuria

½ tl   paprikajauhetta

250 g   jauhelihaa

2   valkosipulinkynttä

1 tl   oreganoa tai basilikaa



VALMISTUSOHJE:

  • Sekoita nesteen joukkoon kananmuna ja korppujauhot ja jätä seos tupoamaan hetkeksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hienonnettua sipulia muutama minuutti pienessä öljytilkassa paistinpannussa liedella.
  • Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon mausteet, sipuli ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kuori vielä valkosipunkynnet ja puserra ne taikinan joukkoon. Sekoita.
  • Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pyöryköitä kostutetuin käsin.
  • Laita pyörykät leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista lihapullat 225 asteessa uunin keskitasossa 15 minuuttia.




RUSKEA KASTIKE LIHAPULLILLE


VALMISTUSAINEET:

4 dl   vettä

¼   lihaliemikuutio


2 rkl   vehnäjauhoja

ripaus pippuria

½ rkl   tomaattisosetta tai soijakastiketta

½ rkl   kermaa

1 tl   sinappia



VALMISTUSOHJE:

  • Sekoita 1 dl vettä ja vehnäjauhot keskenään.
  • Kuumenna loput 3 dl vedestä kiehuvaksi kattilassa. Lisää lihaliemikuutio.
  • Sekoita vehnäjauho-vesi seos kattilaan.
  • Mausta kestike soijalla, tomaattisoseella tai sinapilla.
  • Anna kastikkeen kypsyä noin 5 min.
  • Tarkista maku ja lisää kerma.



PERUNASOSE


VALMISTUSAINEET:

6-8   perunaa

½-1 tl   suolaa

1-2 dl   maitoa



VALMISTUSOHJE:
 
  • Laita vesi kiehumaan.
  • Pese, kuori ja huuhtele perunat. Jos haluat nopeuttaa perunoiden kypsymistä, lohko perunat.
  • Pane perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi (noin 20-30 min.)
  • Kaada keitinvesi pois.
  • Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella.
  • Lisää joukkoon noin 1 dl kuumaa maitoa vähitellen, ettei soseesta tule liian löysää. Sekoita.
  • Kaada maitoa vähitellen lisää, jos perunasose on liian kiinteää.
  • Mausta perunasose suolalla ja vatkaa se kuohkeaksi. (Jos käytät sähkövatkainta, älä vatkaa kauan, ettei soseesta tule liisterimäistä.)
 
 

Mielestäni nämä olivat erittäin herkullisia. Suosittelen.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)