torstai 6. huhtikuuta 2017

Inkkarin eväspiirakka


Moips!

Tänään päätin hetken mielijohteesta kokeilla tällaista Inkkarin eväspiirakkaa, jonka olen joskus aikoja sitten löytänyt Koululainen-lehdestä.




INKKARIN EVÄSPIIRAKKA


VALMISTUSAINEET:

1 paketti valmista voi- tai lehtitaikinalevyjä

150g   kinkkusuikaleita

2 tomaattia

200g   juustoraastetta

2 ½ dl   maitoa

4 kananmunaa

1 tl   mustapippurirouhetta

1 tl   basilikaa

½ tl   suolaa



VALMISTUSOHJE:

  •  Voitele pyöreä piirakkavuoka.
  • Painele sulaneet voitaikina levyt huolellisesti vuoan pojalle ja reunoille.
  •  Levitä pohjalle kinkkusuikaleet, viipaloidut tomaatit ja juustoraaste.
  • Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja mausteet. Kaada se piirakkapohjan päälle.
  • Paista piirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.





Tämä oli super helppo valmistaa! Makukin miellytti. Suosittelen erittäin vahvasti.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!




torstai 23. maaliskuuta 2017

Hanna-tädin kakut

Heips!

Tänään vuorossa olisi klassiset Hanna-tädin kakut. Olen leiponut näitä ihan pienestä asti ja edelleen ovat erittäin hyviä.



HANNA-TÄDIN KAKUT


VALMISTUSAINEET:


50g   margariinia tai voita

1 dl   sokeria

1 ½ dl   vehnäjauhoja

1 dl   perunajauhoja

½ tl   soodaa

½ dl   hapanta kermaa



VALMISTUSOHJE:

  • Sulata margariini ja jäähdytä se.
  • Lisää sokeri puuhaarukalla sekoittaen.
  • Sekoita joukkoon jauhot ja sooda.
  • Lisää kerma ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa se yhtä suuriin osiin (noin 20 kpl).
  • Pyöritä taikinapalat palloiksi.
  • Paista pikkuleipiä 175 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.



Nämä ovat erittäin hyvän makuisia. Suosittelen!

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)





torstai 16. maaliskuuta 2017

Kinkku-juustomuffinit

Moikka!

Tänään ajattelin kokeilla suolaisia muffinieita. Ohjeita oli erilaisia, mutta päädyin kinkku-juustoon. Näistä tuli erittäin hyvän makuisia, myös ohje oli todella helppo.



KINKKU-JUUSTOMUFFINIT


VALMISTUSAINEET:


4 dl   jauhoja

2 tl   leivinjauhetta

½ tl   paprikajauhetta

1 tl   yrtti- tai valkosipulisuolaa

1 rkl   persiljaa tai muuta yrttiä

100g   kinkkusuikaleita

100g   paprikaa pieninä kuutioina

100g   juustoraastetta

2 dl   maitoia tai kermaa

2   munaa

½ dl   öljyä tai juoksevaa rasvaa




VALMISTUSOHJE:

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää muut aineet sekaan.
  • Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
 



Kuten varmaan näittekin, ohje oli super helppo! Suosittelen.

Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!


 

torstai 9. maaliskuuta 2017

Nutella-banaanimuffinit

Heips!

Nyt vuorossa olisi aivan uusi kokeilu! Helppoa ja herkullista! Nämä Nutella jutut ovat olleet nyt todella kovassa huudossa, joten päätin itsekin kokeilla.





NUTELLA-BANAANIMUFFINIT


VALMISTUSAINEET:

200g   voita tai margariinia

2 dl   fariinisokeria

3   kananmunaa

4 dl   vehnäjauhoja

1 ½ tl   leivinjauhetta

2 tl   vaniljasokeria

2 ½ dl (2-3 banaania)    soseutettua banaania

1 dl   Nutellaa




VALMISTUSOHJE:

  • Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri eri kulhossa kuin taikina.
  • Soseuta banaanit haarukalla.
  • Lisää jauhoseos ja banaanisose taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  • Lusikoi puolet taikinasta muffinivuokiin.
  • Pane teelusikallinen Nutellaa jokaisen muffinin keskelle ja lusikoi loppu taikina päälle.
  • Lusikoi vielä nokare Nutellaa jokaisen muffinin pinnalle ja koristele pinta vetämällä cocktailtikulla marmorikuvioita.
  • Paista muffineita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.





Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)


Ps. Kannattaa käydä katsomassa toista blogiani Lycky Luggage Lady. (Pääset sinne tästä)




torstai 2. maaliskuuta 2017

Perunarieskat

Heippa!

Leivoin joulun jälkeen rieskoja ylijääneestä perunalaatikosta. Silloin rakastuin perunarieskoihin ja olenkin jo kahden kuukauden aikana leiponut viisi kertaa perunarieskoja. Kokeilin vähän erilaisia ohjeita mutta tämä oli erityisen hyvä ohje ja myös maku miellytti. :D




PERUNARIESKAT


VALMISTUSAINEET:

6 dl   perunamuusia

2 tl   suolaa

2 munaa

1 dl   ohrajauhoja

4-5 dl   vehnäjauhoja

3 rkl   siirappia



VALMISTUSOHJE:


  • Valmista perunamuusi (Tästä pääset postaukseen jossa on siihen ohje.) 
  • Sekoita perunamuusin joukkoon suola, munat, jauhot ja siirappi.
  • Vaivaa sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa.
  • Laita pellille keot taikinaa ja taputtele jauhotetuilla käsillä litteiksi.
  • Pistele haarukalla.
  • Paista uunin 250 asteessa uunin keskitasossa noin. 8-10 minuuttia, kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.



Nämä olivat super helppoja tehdä. (varsinkin jos käytät valmis perunamuusia :D)
Kannattaa kokeilla ovat myös erittäin herkullisia!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!



torstai 23. helmikuuta 2017

Kasvissosekeitto

Moikka!

Tänään luvassa olisi kasvissosekettoa. Olen pienestä asti pitänyt kasvissosekeitosta ja kyllä se edelleenkin maistuu.
Tämä ohje on erittäin helppo ja keittokin maistuu hyvältä.





KASVISSOSKEITTO


VALMISTUSAINEET:

4 porkkanaa

7 perunaa

1 sipuli

vettä niin että kaikki kasvikset peittyvät kattilassa

2 tl   suolaa

ripaus mustapippuria

2 dl   maitoa

2 tl   rakuunaa



VALMISTUSOHJE:


  • Pese, kuori ja lohko porkkanat ja perunat.
  • Kuori ja lohko sipuli.
  • Laita kasvikset, vesi ja suola kattilaan.
  • Keitä 25-30 minuuttia. (Kokeile kasvisten kypsyyttä.)
  • Soseuta kasvikset kattilassa survimella, sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. (HUOM! Älä kaada lientä pois!)
  • Lisää keittoon maito ja mausteet.
  • Kuumenna keitto kattilassa. (Sekoita kokoajan, ettei keitto pala pohjaan.)
  • Tarkista maku.



Tämä keitto on hyvää ja myös terveellistä! Suosittelen.


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte!



tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäivä spesiaali ♥


Heips!

Tänään ajattelin tehdä ystävänpäivä huonepostauksen, mutta päätin liittää tähän mukaan myös yhden reseptin ja yhden extra jutun. Elikkäs tästä postauksesta löydät kaksi ystävänpäivä sisustusideaa, reseptin keksirouhe-mansikkajäädykkeestä ja sellaisen hauskan jutun jollen en nyt vain keksinyt nimeä. ;D
Aloitetaan sisustusideoilla!


TARVITSET:

vaaleanpunaista kangasta
valkoista kangasta
kuumaliimaa
sakset
1 tyynyt




  • Tee vaaaleanpunaisesta kankaasta tyynyliina samalla tavalla kuin postauksessani syksyinen huone. (sinne pääset tästä)
  • Leikkaa valkoisesta kankaasta love teksti sekä 12 pientä sydäntä.
  • Sommittele sydämet ja teksti tyynyliinalle ja liimaa. ♥

  • Ostin kaupasta nuo kaksi söpöä sydän tyynyä. ♥
  • Nallesta tein itse ystävänpäiväisen. Löysin kotoa pehmolelun jonka sylissä oli tuo sydän. Leikkasin sydämen pois ja neuloin sen kaupasta ostamaani nalleen. ;D ♥ 



  • Tein tuollaisen valkoisen hyllykön koulussa puukäsitöissä. Se on suurin aarteeni, koska sinne on aivan ihana ostaa söpöjä pieniä tavaroita. ♥
  • Vaihdan sinne aina juhlan ja vuodenajan mukaan koristeita.
  • Jos sinulla on jossain mahdollisuus tehdä tuollainen niin suosittelen. 👍
  • Ison punaisen sydämen tein myös koulussa puukäsitöissä. (Tein niitä itseasiassa aika monta ja laitoin niitä koristeeksi ympäri huonettani muutenkin.)♥ 



Seuraavaksi vuorossa olisi:

KEKSIROUHE-MANSIKKAJÄÄDYKE



Oli yksinkertainen ja erittäin helppo tehdä. Myös aivan mahtavan, ihanan ja herkullisen makuinen. ♥ 


VALMISTUSAINEET:

1 pkt (175g)   dominoita tai muita vastaavia

300g   mansikoita

2 dl   kouhukermaa

200g   mansikkarahkaa

50g   maitorahkaa

1 dl   tomusokeria

1 dl   sokeria


VALMISTUSOHJE:

  • Rouhi keksit karkeaksi.
  • Soseuta puolisulaneet mansikat.
  • Vaahdota kerma.
  • Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, mansikkarahka, tomusokeri ja sokeri sileäksi.
  • Lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.
  • Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan.
  • Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen.
  • Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.
  • Kumoa n.5 min huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.
  • Voit koristella jäädykkeen vielä suklaalastuilla vuolemalla suklaata juustohöylällä. 





Seuraavaksi se jolle nyt keksin erittäin osuvan nimen:

STRÖSSELI-VAAHTOKARKKI-KUKKAKIMPPU



Nämä olivat todella helpoja tehdä! Jos olet saamssa esim. vieraita niin kannattaa tajoilla näitä. Nämä ovat kuitenkin ystävänpäiväisiä, mutta ei likaa. :)


TARVITSET:

grillitikkuja tai ohuita värikkäitä pillejä
sydänvaahtokarkkeja
strösseleitä
maitoa
maljakko
sakset


VALMISTUSOHJE:


  • Ota vaahtokarkki ja leikka sydämen alaosaan pieni lovi.
  • Tökkää grillitikku tai pilli loveen.
  • Kaada maitoa lasiin sen verran että yksi vaahtokarkki mahtuu sinne ja kaada strösseleitä lautaselle.
  • Kasta vaahtokarkki pikaisesti maitoon ja pyörittele vahhtokrkkia strösseleissä.
  • Tee useampia ja laita maljakkoon. ♥


 Nämä kaikki olevat todella hyviä ja helppoja tehdä suosittelen.!


Kertokaa ihmeessä jos kokeilitte ja mitä piditte! :-)


IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE! ♥♥♥